Ook TaylorMade gaat over de 10.000 MOI met de Qi10 Max

De Qi10 Max heeft een moment-of-inertia van meer dan 10.000 gram per vierkante centimeter. Wat dat betekent? Dat deze driver extreem vergevingsggezind is.

Ook TaylorMade gaat over de 10.000 MOI met de Qi10 Max

Net als Ping met de G430 Max 10K overschrijdt TaylorMade met zijn nieuwe driver de 'magische grens' van 10.000 MOI. Het moment-of-inertia of traagheidsmoment geeft aan hoe stabiel een driver is. Hoe hoger dit getal, des te kleiner de afwijking en het verlies aan balsnelheid als je de sweetspot mist.

Simpel gezegd: MOI = vergevingsgezindheid.

Langer en platter

Die torenhoge stabiliteit hebben de designers bereikt door het gebruik van lichtgewicht materialen, een nieuw clubhoofdesign en het strategisch plaatsen van massa.

De Qi10 Max heeft een platter profiel dan zijn voorganger, en is (voor naar achter) langer geworden. Een nieuwe lichtgewicht kroon beslaat 97 procent van de bovenkant, waardoor het zwaartepunt laag en diep in het clubhoofd kon worden geplaatst. Het resultaat is een hoog MOI terwijl de vertrekhoek en spin op peil blijven.

Laagjes carbon

De derde generatie van het Carbon Twist Face bestaat uit zestig laagjes extreem dun koolstoffiber – blauw dit keer. Dit clubblad is in een flexibele ring geplaatst, wat de balsnelheid nog beter op peil moet houden houden als je sweetspot mist.

Het laatste puzzelstukje in de jacht op het MOI van 10.000 g/cm2 is de shaft, die een lagere torque heeft gekregen. Dit helpt volgens TaylorMade om het clubblad bij impact te sluiten.

Naast de vergevingsgezinde Qi10 Max, kun je ook kiezen voor een lage spin-versie (Qi10 LS) die een lagere balvlucht biedt, en de allround Qi10 die lengte en vergevingsgezindheid combineert. Alle clubhoofden zijn uitgerust met een aanpasbare hosel om de loft tot vier graden aan te passen (+ of – 2º).

Prijs: € 649 (Qi10/Qi10 Max), € 699 (Qi10 LS)