Tiger Woods en Nike uit elkaar

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel. Na 27 jaar komt een van de meest lucratieve sponsordeals ten einde.

tiger woods

Hij droeg het bekende logo zó lang, dat het welhaast op zijn lichaam gebrand leek te zijn. Waar Tiger ging was de swoosh, zag je de swoosh dan volgde Woods. 27 jaar lang waren het sportmerk en de golfer aan elkaar verbonden. Eerst, vanaf de dag dat Woods professional werd, alleen met kleding, later ook clubs, clubs die ze samen met Woods ontwikkelden.

Hello World

Het eerste getekende contract was destijds met veertig miljoen dollar het grootste sponsorcontract ooit, zó graag wilde Nike met het talent in zee en zó zeker waren ze dat dit een succes ging worden.

En dat werd het. Woods groeide in de decennia die volgden uit tot de beste golfer aller tijden, trad op in tientallen spotjes en commercials, en droeg het merk altijd en overal. Dat de totale kosten van het langlopende contract naar verluid vijfhonderd miljoen dollar elke dollar waard waren zal voor niemand een vraag zijn.

Bouncing balls

Maar ook aan een van de langstlopende verbintenissen komt een eind. Enkele jaren geleden verdwenen de clubs al uit zijn tas - niet zo vreemd ook aangezien Nike uit de hardware stapte - en nu volgt ook de kleding, zo liet Woods in een verklaring weten.

'27 jaar geleden had ik het geluk een samenwerking te mogen beginnen met een van de meest iconische merken van de wereld. Sindsdien hebben we zoveel mooie momenten en herinneringen gemaakt dat er geen beginnen aan is ze stuk voor stuk te noemen. Ik zo er oneindig lang mee door kunnen gaan. De passie en visie van Phil Knight (oprichter van Nike, red) brachten deze samenwerking bij elkaar en daar wil ik hem persoonlijk voor bedanken, samen met alle andere medewerkers van Nike en atleten waar ik door de jaren heen mee samen heb mogen werken.'

Tiger is Back

De details over de breuk zijn nog niet bekend, Mark Steinberg, de manager van Woods, verklaarde slechts dat het een zakelijke beslissing was geweest om de overeenkomst niet te verlengen. Het is nog onbekend met welke partij Woods nu in zee gaat.

Dé chip-in (sommige commercials verzin je niet)

World
  • Golffile