Scheffler leidt, Hatton maakt indruk

De Engelsman liet op dag twee van The Sentry een 62 noteren. Hij heeft een slag achterstand op de speler van het jaar 2023, Scottie Scheffler.

Tyrrell Hatton

Hatton maakte een eagle (reactie foto boven) en tien birdies op de par-73 Plantation Course van het Kapalua Resort op het eiland Maui om op een totaal van 131 (-15) te komen. Daarmee deelt hij samen met Brendon Todd en Sungjae Im de tweede plaats, op een slag van Scottie Scheffler (klassement en live scoring).

De Texaanse nummer een van de wereld had 64 slagen nodig voor zijn tweede ronde van het met twintig miljoen gedoteerde openingstoernooi van het seizoen 2024 van de PGA Tour. Hij leidt voor de tiende keer na 36 holes, maar is qua zeges slechts twee-uit-negen in de voorgaande keren dat hij in die positie aan de derde ronde begon.
Aan de andere kant: Scheffler speelde de laatste tien ronden op Kapalua in 54 onder par.

Terug naar Hatton: ‘Eerlijk gezegd voelde ik mij fysiek niet geweldig en van tee tot green was het ook niet bijzonder. Maar ik had een idiote dag op de greens. Elke putt leek te vallen en dat is een lekker gevoel. Hopelijk zal het in het weekeinde niet anders zijn.’
Ondanks zijn geklaag – dat je in zijn bepaald niet slechte carrière bijna structureel kunt noemen – sloeg Hatton zeventien greens. De 32-jarige speler had slechts 23 putts nodig.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 22.00 – 2.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • ProShots