De lange reis, de eerste stap

Tiger Woods speelde zijn eerste wedstrijdronde sinds The Masters in 75 slagen.

Tiger Woods

Woods is in de Bahama’s de gastheer van de Hero World Challenge, een invitatiewedstrijd met twintig deelnemers. Het gros staat in de top-20 van de wereldranglijst. Dertien van hen speelden in Rome in de Ryder Cup.
Maar toch was er na afloop niet veel aandacht voor de twee leiders in het klassement: Open-kampioen Brian Harman en Tony Finau. Zij lieten een 67 noteren op de in matige conditie verkerende par-72 baan van de Albany Golfclub op het eiland New Providence.

Natuurlijk waren echter alle ogen gericht op Tiger Woods.
Hij startte sterk, maar eindigde met een double bogey en twee bogeys op de laatste vier holes voor een 75 en een achttiende plaats.
Het wordt nog een hele opgave voor hem om goed te presteren, maar dit was de eerste stap voor de man die zegt dat hij in 2024 vanaf februari waarschijnlijk elke maand wel een toernooi kan spelen.
Woods was op dag een vijftiende strokes gained vanaf de tee, laatste qua approaches, dertiende rond de greens en elfde met de putter.

‘Ik wilde hier meedoen, ik wilde spelen’, zei hij na afloop. ‘Ik had het gevoel dat ik er klaar voor was om te concurreren met de anderen. Sloeg de bal gedurende het grootste gedeelte van de ronde goed, maar niet altijd even recht. Dat was altijd mijn kracht, maar dan moet je de bal wel in het midden van het clubblad raken. In mentaal opzicht deed ik ook niet altijd de juiste dingen.’
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van 18.30 tot 22.30 uur rechtstreeks uit

Tour
  • Golfsupport.nl