Odyssey Ai-One(Milled) putters

De nieuwe Ai-One en Ai-One Milled putters van Odyssey zijn voorzien van een speciale insert die garant staat voor consistentere balsnelheden – ook bij slecht balcontact.

Odyssey Ai-One(Milled) putters

Callaway gebruikte artificial intelligence al eerder bij het ontwerpen van drivers en ijzers, en het was een kwestie van tijd voordat de rekenmodellen hun weg vonden naar de Odyssey-putters.

Ook nu hebben ze de zelflerende supercomputer aan de slag gezet met het clubblad, of beter gezegd: met de inserts van aluminium (bij de Ai-One) en titanium (bij de Ai-One Milled). Het resultaat is een design met aan de achterkant verschillende contouren, waardoor je minder snelheid verliest als je de sweetspot mist.

Door de computer berekende contouren houden de balsnelheid overal op het clubblad op peil.

Dankzij de toegenomen consistentie is de sweetspot effectief gezien dus groter geworden. Odyssey zegt zelfs dat robottesten uitwijzen dat putts met de Ai-one tot 21 procent dichter bij de hole eindigen en met de Ai-One Milled tot 7 procent. Dat zou die tweede putt een stuk eenvoudiger maken.

De insert van de Ai-One bestaat uit aluminium en urethaan.

Bij de Ai-One is de achterkant van de insert gemaakt van aluminium, met daarvoor een laag urethaan – het materiaal waar ook de covers van premium ballen van worden gemaakt. Dit White Hot Urethane geeft een zacht gevoel en is daarnaast voorzien van horizontale groeven om de bal sneller aan het rollen te krijgen, zodat hij beter zijn lijn en snelheid houdt.

Een 'raam' maakt de technologie goed zichtbaar.

In de zool en aan de achterkant van het clubblad heeft Odyssey een 'raam' van doorzichtig polymeer gemaakt, waardoor je de contouren van insert ook echt kunt zien.

Bij de Ai-One Milled zijn zowel de insert als de body machinaal gefreesd.

De Ai-One Milled heeft een gefreesde body van roestvrijstaal en ook de titanium insert is machinaal gefreesd om de toleranties zo klein mogelijk te houden. Ook hier helpen de contouren aan de achterkant van de insert om het verlies van balsnelheid bij slecht contact te beperken

Ai-One Milled.

Alle putters hebben met een lichtgewicht SL 90 stalen shaft, die – afhankelijk van de grip – is voorzien van 20-30 gram counterbalance gewicht in de grip. Dit moet zorgen voor een nog betere balans.

Modellen Ai-One: #1, Double Wide DB, Rossie S, #7S en #7CH
Modellen Ai-One Milled: One T, Two T, Three T, Six T, Seven T DB, Seven T CH, Eight T, and Eleven T.

Prijs: € 299 (Ai-One), € 499 (Ai-One Milled)