TaylorMade Spider Tour-putters: even stabiel, meer maatwerk voor je stroke

Met hun onconventionele vorm bieden de Spider-putters van TaylorMade al twee decennia lang extreem veel stabiliteit. Daar verandert niets aan, maar de nieuwe Tour Series gaat wel een stap verder met maatwerk voor verschillende putting strokes.

TaylorMade Spider Tour-putters: even stabiel, meer maatwerk

De Spider Tour Series heeft het bekende hoge traagheidsmoment (MOI) dat we gewend zijn en dat ervoor zorgt dat de putter heel stabiel blijft als je de bal naast de sweetspot raakt. Zo blijven lijn en snelheid op peil.

Die vergevingsgezindheid bereikt TaylorMade door het gebruik van meerdere materialen waardoor het zwaartepunt laag en diep in het clubhoofd kan worden geplaatst. Die gewichtsverdeling is in de nieuwe lijn nog preciezer omdat de ontwikkelaars een stalen frame met dunne wanden hebben gecreëerd.

Het clubblad heeft de bekende Pure Roll insert van surlyn, een polymeer die ook wordt gebruikt voor de cover van golfballen en die een zacht gevoel geeft. Hierin zijn – in een hoek van 45º – groeven gemaakt die ervoor zorgen dat de bal na impact sneller gaat rollen en dus beter zijn lijn houdt.

Achter het clubblad zit dempend materiaal dat je ook vindt in de Stealth afstandsijzers en zorgt voor een solide gevoel en geluid. De Spider Tour-putters hebben een duurzame grijze finish.

Het zwaartepunt ligt bij alle de vijf verschillende modellen op een andere plaats, wat ze geschikt maakt voor verschillende putting strokes: recht of met een sterke of iets minder sterke boog.

Spider Tour

De Spider Tour is een van de meest herkenbare putters aller tijden, waarmee tientallen toernooien zijn gewonnen. TaylorMade blaast het iconische design nieuw leven in met betere materialen, een nieuwe kleur en verbeterde gewichtsverdeling. Het zwaartepunt zit 35 millimeter van het clubblad, de MOI is 5.700 (700 hoger dan het vorige model) en de slant hosel zorgt voor 29º toe-hang.

Spider Tour

Spider Tour X

Dit model was lange tijd de favoriet van Rory McIlroy. Het werd in eerste instantie ontwikkeld om spelers van een blade naar een mallet te krijgen, wat zijn compacte vorm en het 'blade-gevoel' verklaart. De gewichten in de Tour X zitten verder naar voren, wat extra rotatie van het clubblad bevordert en het zwaartepunt op 33 millimeter van het clubblad plaatst. Het MOI ligt op 5.0000 en de slant hosel resulteert in 30º toe-hang.

Spider Tour X

Spider Tour Z

Dit is een van de twee nieuwe modellen in de line-up. De zijkanten van de putter zitten laag bij de grond, wat een comfortabel gevoel bij het adresseren moet geven en helpt bij het oplijnen. De gewichten zitten heel ver naar voren om meer clubbladrotatie te krijgen en het gevoel van een blade te geven. MOI 5050 en 29º toe-hang.

Spider Tour Z

Spider Tour V

Bij de Spider Tour V zijn de vleugels verdwenen, wat een modern gestroomlijnd uiterlijk geeft. Het is de kleinste putter in de nieuwe lijn, met de meeste clubbladrotatie. Het zwaartepunt ligt 27 mm van het clubblad, de MOI ligt op 4.900 en de hosel zorgt vooor 32º toe-hang.

Spider Tour V

Spider Tour S

Dit is de oversized versie van de originele Spider: het clubhoofd is 3 millimeter langer en 8 millimeter breder. De Spider Tour S heeft een zwaarder clubhoofd en is alleen beschikbaar met een shaft van 35 en 38 inch, voorzien van een counterbalanced grip voor maximale stabiliteit. Het zwaartepunt ligt 38 mm van he clubblad, de MOI ligt op 6.063 en het clubblad is face-balanced. Verkrijgbaar voorjaar 2024.