Ping Putter Grand Slam

Ja, in 1988 werd het Nederlands elftal Europees kampioen, maar het was ook het jaar dat alle Majors werden gewonnen met een putter van Ping. En dat moet je natuurlijk vieren.

Ping Putter Grand Slam

Sandy Lyle won The Masters met een Pal, Curtis Strange het U.S. Open met Zing 2, Seve Ballesteros The Open met een Anser en Jeff Sluman het PGA Championship met een Pal 2.

Om deze – nooit meer geëvenaarde – prestatie te vieren, bracht het Amerikaanse familiebedrijf dit jaar tijdens de vier Majors 88 machinaal gefreesde limited editions op de markt van de vier winnende modellen.

Je moest er wel $ 990 voor meenemen. Zeker niet goedkoop, maar als je bedenkt dat het frezen van een clubhoofd uit een solide blok staal ruim vier uur duurt en normale Ping PLD-putters (Putting Lab Design) al bijna vijfhonderd dollar kosten, dan valt dat nog best mee.

De zeer beperkte oplage was dan ook binnen drie minuten verkocht. Maar op 5 december komen er nog 35 sets op de markt met alle vier de putters uit de zogenaamde Ping Slam Collection.

Eh, Sinterklaas, ik heb een hele rare vraag ...