Wereldranglijst laat LIV met lege handen

Na maanden van discussie en onderzoek is de kogel door de kerk. De wedstrijden van LIV zullen niet meetellen voor de wereldranglijst en hun deelnemers zullen dan ook geen punten ontvangen voor de OWGR.

koepka

Het was een diep gekoesterde wens van het vorig jaar opgerichte circuit om toegelaten te worden tot de OWGR, maar na lang overleg is de beslissing in het nadeel van het nieuwe circuit uitgevallen.

'Het gaat niet om de spelers en het gaat niet omdat we iets tegen LIV zouden hebben maar het circuit voldoet niet aan de eisen om aanspraak te mogen maken op punten', verklaarde voorman Peter Dawson tegen Global Golf Post die het nieuws als eerste bracht.

Dawson doelde daarmee vooral op twee voorname hindernissen: het feit dat er geen cut is in de over drie rondes gespeelde toernooien alsmede de gesloten opzet van het circuit.

'Kan je een circuit dat zo anders in elkaar zit dan alle andere circuits die deel uitmaken van de OWGR op dezelfde manier ranken als die andere circuits die allemaal opener zijn dan de besloten winkel van LIV', legde Dawson uit, al erkende hij wel dat het hem speet dat er voor grote namen geen plek meer is in het systeem. 'Natuurlijk is het niet goed dat spelers als DJ en DeChambeau niet in de lijst staan, maar het zou net zo slecht zijn als we de regel los zouden laten om ze op te kunnen nemen.'

Toch liet Dawson doorschemeren dat de deur niet helemaal dicht is.

'Als LIV met een manier komt waarbij er een betere promotie- en degradatieregeling is dan kunnen we dat zeker in overweging nemen, zoals het nu is is het niet eerlijk naar de andere 24 circuits en de duizenden spelers die elke week hun best moeten doen om te mogen starten.

Tour
  • Golfsupport