Van Dam op het podium in Hong Kong

In de tot twee ronden ingekorte Aramco Team Series Hong Kong had Anne van Dam net een slag te veel nodig om zich in de play-off te spelen. Met een derde plaats deed ze echter goede zaken voor de jaarranking.

Van Dam op het podium in Hong Kong

Niet alleen in Schotland hebben ze last van het weer. Maar waar de DP World Tour morgen de derde ronde van het Alfred Dunhill Links Championship hervat, zette de Ladies European Tour er in Hong Kong na twee ronden een punt achter omdat typhoon Koinu akelig dichtbij kwam.

Dat was jammer voor Anne van Dam, want na een 67 en een 69 stond de Nederlandse met haar score van -10 slechts één slag achter de twee leiders. Maar omdat de slotronde werd geannuleerd kreeg ze dus geen kans meer om die in te lopen. Wel kwam ze door haar derde plaats de top tien van de jaarranglijst binnen (9de).

De nummer drie van de wereld, Jin Young Ko, en de Chinese Xi Yu Lin mochten het in een natte en winderige play-off uitvechten. En het was verrassend genoeg de laatste die er met de hoofdprijs vandoor ging. Een lange birdieputt op de tweede hole betekende voor Xi Yu Lin haar derde titel op de LET.

Lauren Holmey (+7) mistte met ronden in 74 en 79 slagen ruim de cut.

Leaderboard

Tour
  • Pro Shots