Scottie heerst, Rory crasht

Herboren op de greens won Scottie Scheffler het Arnold Palmer Invitational met overmacht. De vormcrisis van Rory McIlroy neemt echter ernstige vormen aan.

Scottie Scheffler

Donderdag en vrijdag aanstaande spelen Scottie Scheffler en Rory McIlroy samen in de eerste twee ronden van het Players Championship – ofwel een Texaan die barst van het zelfvertrouwen en een Noord-Ier die onderhand wanhopig op zoek is naar vorm.
Scheffler vermorzelde zondag het hele veld door na een laatste ronde in 66 slagen op een winnend totaal van vijftien onder par uit te komen – vijf strokes beter dan runner-up en U.S. Open-kampioen Wyndham Clark (eindstand).
Rory McIlroy was de laatste ronde hoopvol op vier slagen van Scheffler begonnen, maar hij maakte vier bogeys en een double bogey om na een 76 op veertien strokes van Scheffler roemloos 21ste te worden.
Scottie Scheffler lijkt eindelijk – al weet je het in golf nooit – het antwoord te hebben gevonden op de problemen op de greens. Het werk met puttingcoach Phil Kenyon én de overstap naar een mallet-putter van Taylor Made zorgde ervoor dat Scheffler – vorig jaar de nummer 161 in de putting-klassementen van de PGA Tour – afgelopen week de nummer vijf qua Strokes Gained Putting was in een veld met 44 spelers uit de top-50 van de wereldranglijst.
Scheffler won het Arnold Palmer Invitational overigens voor de tweede keer in zijn carrière.

In het ‘schaduwtoernooi’ van de PGA Tour ging de zege Brice Barnett. De Amerikaan won het Puerto Rico Open door zijn landgenoot Erik Barnes in een play-off terug te wijzen. Beiden hadden voor de reguliere 72 holes 269 slagen (-19) nodig gehad.
Victor Perez werd gedeeld derde in het klassement en de jonge Belg Adrien Dumont de Chassart eindigde als zesde.

De Duitse Alexandra Försterling won op de Feather Sound Country Club in Florida het 54-holes Aramco toernooi met drie slagen voorsprong op Charley Hull uit Engeland..
Försterling speelde de laatste ronde in 67 slagen om op een totaal van twaalf onder te komen.
Anne van Dam sloot het met een miljoen gedoteerde kampioenschap van de Ladies European Tour af met een 70 voor een totaal van level par. In het eindklassement vinden we haar terug op de gedeelde 21ste plaats.

Tour
  • ProShots