Trainen met TrackMan (4): landingshoek te vlak

Een TrackMan is een geweldig hulpmiddel bij het trainen. Roberto Schuit analyseert een aantal veelvoorkomende fouten die clubgolfers maken, en geeft tips om hier wat aan te doen. Wat als je te landingshoek te vlak is?

Trainen met TrackMan (4): landingshoek te vlak

Probleem: Als de landingshoek van je approaches te vlak is, rolt de bal na landing ver door, wat het lastig maakt om de bal op de green te houden.

Oplossing: Om de bal op de green te laten stoppen, willen we in het ideale geval een landingshoek van rond de 45º hebben. Onder de 40º wil je zeker niet zakken. De landingshoek wordt bepaald door de hoogte van de balvlucht; sla je hoger, dan landt de bal zachter. Met veel spin krijg je een hogere balvlucht, maar sommige spelers hebben hier simpelweg de swingsnelheid niet voor – vooral met de lange ijzers. Dan is het tijd om naar de set-up van je clubs te kijken.

Hybrides en fairway woods hebben een lager zwaartepunt dan een ijzer, waardoor de bal makkelijker de lucht in gaat en zachter landt. Veel amateurs (in het bijzonder die met een bescheiden swingsnelheid) moeten boven een ijzer-6 of misschien zelfs -7 gaan denken aan hybrides of houtjes. Dan worden die lange approaches naar de green een stuk eenvoudiger.

Tips
  • Ronald Speijer