Dutch Swing begint op Stippelberg

De Dutch Swing, onderdeel van de internationale Pro Golf Tour 2023, wordt binnenkort voor de eerste keer in Nederland gehouden. Het Stippelberg Open is de eerste in deze serie van drie wedstrijden en vindt plaats van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 augustus.

Dutch Swing begint op Stippelberg

Golfbaan Stippelberg zet hiermee een stempel op de nationale en internationale golfkalender. Maar liefst 156 topgolfers in de leeftijd van 14 tot en met 28 jaar uit binnen- en buitenland komen naar de in 2010 in gebruik genomen golfbaan. De overige twee toernooien vinden plaats op de Westfriese Golfclub en De Gelpenberg.

Wie het golfen een beetje volgt kent ongetwijfeld de namen van Joost Luiten, Wil Besseling of Martin Kaymer. Als winnaars van de Pro Golf Tour maakten zij een forse stap naar de Challenge Tour en de European Tour. Aan de Dutch Swing nemen niet alleen golfprofessionals uit de meeste Europese landen deel, maar ook uit o.a. de Verenigde Staten, Argentinië, Zuid Korea en Marokko. Daarnaast spelen ook enkele amateurs mee. Zij kregen van hun thuisclub een ‘wildcard’ voor deelname aan de Dutch Swing.

Stippelberg, trotse winnaar van de internationale ‘Development of the Year Award 2011’ zet Noord Brabant met dit toernooi zowel nationaal als internationaal op de kaart en geeft de regio hiermee een geweldige impuls. De economie in deze en omringende gemeenten krijgt tijdens de toernooidagen - als je bijvoorbeeld alleen al kijkt naar alle overnachtingen en andere horeca- en leisurefaciliteiten waarvan alle deelnemers, hun begeleidingsstaf, de toernooiorganisatie en gasten gebruik maken - een enorme boost als gevolg van dit internationale sportevenement.

Mede door dit toernooi krijgt de kwaliteit van de baan ook een extra impuls. Want de fairways, greens en oefenfaciliteiten moeten voor de wedstrijddagen tip-top in orde zijn. Laat dat maar over aan de 10 á 15 greenkeepers over die tijdens de toernooidagen al vanaf 5.00uur actief zijn.

Het Stippelberg Open is gratis te bezoeken op donderdag 17 tot en met zaterdag 19 augustus van 07.30 - 17.30 op Hooizak 7 te Gemert-Bakel. De spelers starten op zowel hole 1 als hole 10 van de Championship Course. Zie www.dutchswing.nl

Tour
  • Leading Courses