Banen NL: Golfbaan Stippelberg

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Scherp uit de startblokken (deel 2).

stippelberg

Op de meeste banen kun je rustig in je ronde komen met een vriendelijke par-4 of -5. Er zijn echter ook banen waar er direct veel van je gevraagd wordt, omdat de ronde begint met een par-3 en je dus meteen een voltreffer moet produceren. Was nou maar wel eerst naar de driving range gegaan...

GOLFBAAN STIPPELBERG

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5759 meter

Rood: 5212 meter

Greenfee: € 65

Hooizak 7

5761 RZ Bakel

(0492) 82 00 20

www.golfbaan-stippelberg.com

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Wat een heerlijk uitdagende baan. Elke hole dient overdacht te worden: waar ga je heen, waar komt de bal? Heide, mooie greens, afwisselende fairways, water, bunkers: een lust. De driving range met water hoeft van mij niet. Maar de hartelijke ontvangst in zowel de baan door een marshal als in het restaurant zijn klasse. Hier kom ik zeker terug.

Geschreven door: tomvandermeulen, Handicap: 26,3

Fraaie baan. We speelden op een maandagmiddag en het was er heerlijk rustig. Bijna alsof we de hele baan voor onszelf hadden. Het onderhoud is netjes. De greens waren redelijk onvoorspelbaar. Omdat sommige net bezand waren, zat er veel verschil in snelheid tussen de holes. De rough is meedogenloos. Ook als je ziet waar de bal landt, is de kans groot dat je deze niet terugvindt.

Geschreven door: Sas, Handicap: 22

Golfers Magazine zegt:

Sinds de opening in 2008 heeft de Brabantse baan snel een plaatsje weten te veroveren in de harten van de Nederlandse golfliefhebbers. De door Michiel van der Vaart ingetekende baan is een even fraaie als lastige golftest met veel bunkers, kleine heuvels (de stippels), mooie waterpartijen, lastige rough en goede greens. Kortom, alles wat je van een goede baan verwacht. 'De golfbaan die nooit verveelt' is de slogan van de baan en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses