Stippelberg Open

Van 17 tot en met zaterdag 19 augustus a.s. wordt de eerste wedstrijd van de Dutch Swing, het Stippelberg Open, gehouden.

Stippelberg Open

Maar liefst 156 golfprofessionals en topamateurs uit binnen- en buitenland melden zich komende donderdag op de tee, waarna de vijftig beste spelers and ties in het weekend uitmaken wie zich winnaar mag noemen van de eerste wedstrijd van de Dutch Swing, onderdeel van de Pro Golf Tour 2023.

Een van de regionale deelnemers die zich voor deelname aan het Stippelberg Open kwalificeerde is oud-Stippelberg lid Lars Keunen uit Deurne. Hij won onlangs het Tenerife Open. Nikita van Waesberghe, Melvin Muller en Hidde van Parlevliet, alle drie lid van Golfbaan Stippelberg, kregen een wildcard.

Tijdens het toernooi is de baanindeling anders dan gebruikelijk: speciaal voor dit evenement wordt de uitdagende eilandhole van de Executive Course (foto boven) als hole 9 gebruikt. Hole 2 tot en met 9 is dan hole 1 tot en met 8 van de Championship Course. Hole 10 tot en met 18 worden in de gebruikelijke volgorde gespeeld.

Hole 18 van Golfbaan Stippelberg.

Op de eerste speeldag wordt op hole 9 een ‘Beat the pro’ gehouden. Bij ‘Beat the Pro’ wordt eenmalig een extra speler toegevoegd: een lid van Golfbaan Stippelberg. Deze krijgt de kans de professionals te verbeteren. Een uitdaging voor de toegevoegde speler én een genot voor de toeschouwers. Zij kunnen vanaf het clubhuisterras de verrichtingen van de spelers op zowel hole 9 als 18 bekijken.

Het Stippelberg Open is gratis te bezoeken op donderdag 17 en vrijdag 18 augustus van 07.30 tot 17.30. Op zaterdag 19 augustus van 08.00 tot omstreeks 14.00 uur op Hooizak 7 te Gemert-Bakel. De spelers starten op zowel hole 1 als hole 10 van de Championship Course.

De overige twee toernooien van de Dutch Swing, onderdeel van de Pro Golf Tour 2023, vinden plaats op de Westfriese Golfclub en De Gelpenberg. De winnaar van de drie Nederlandse toernooien (Dutch Swing) wint o.a. een wildcard voor het KLM Open 2024 dat plaatsvindt op The International in Amsterdam.

Voor meer informatie, deelnemerslijst etc. zie www.dutchswing.nl