IJzersterke start in Kenia

Zowel Darius van Driel als Daan Huizing kan terugkijken op een uitstekende eerste dag in het Magical Kenya Open. Met rondes ruim onder par draaien ze mee in de bovenste regionen van het leaderboard. 'Solide ronde.'

darius van driel

Vooralsnog is het met een beetje goede wil absoluut magisch te noemen wat Darius van Driel en Daan Huizing laten zien in het Magical Kenya Open.

Op de baan waar in het verleden Jan Dorrestein en Maarten Lafeber al eens wonnen, staan de twee Nederlanders er na achttien holes goed genoeg voor om in elk geval te mogen hopen op een derde Nederlandse zege in Kenia, al zullen beiden beseffen dat de weg naar de titel nog lang is.

Daan Huizing trapte het spits af donderdagmorgen en schoof al snel op op het leaderboard. De op hole 10 begonnen Nederlander bereikte de turn in -4 en leverde nergens een slag in naar de, op dat moment, gedeelde eerste plaats. Na de turn ging het iets moeizamer voor de 33-jarige nummer 52 van de Race to Dubai. Hij maakte twee bogeys, maar ook twee birdies en kwam zodoende binnen met een uitstekende score van -4 en de gedeeld eerste plaats.

'Dit was een heerlijke ronde, al meteen vanaf het eerste teeshot. Ik maakte een paar goede putts, raakte fairways, elk onderdeel was solide. Ik kijk niet teveel naar de scores. Er zijn nog drie rondes te gaan. Nog een heel jaar te gaan. Dat is de manier hoe ik het benader en zal blijven benaderen.

Uitgerekend een landgenoot duwde hem niet veel later ook van de eerste plaats. Darius van Driel won één slag meer door een ronde met vijf birdies, twee bogeys en een eagle op de par-5 tiende en nestelde zich met -5 aan kop van het leaderboard.

'Ik raakte veel fairways en dat is precies wat je hier moet doen, anders maak je het jezelf echt moeilijk. Het ging vandaag precies zoals ik wilde dat het ging dus ik ben blij. Ik hou wel van deze manier van golf spelen.'

Lars van Meijel tenslotte moet hopen dat er vrijdag wat magie in zijn spel te vinden is. De Brabander gebruikte 73 slagen (+2) op de eerste dag en staat daarmee twee slagen buiten de cutline.

Pro Golf Tour

In het Golf Mad Open op de Lykia Links Golf Club in het Turkse Belek is de eerste van twee opeenvolgende toernooien voorbij en wist geen enkele landgenoot na drie dagen een score onder par binnen te brengen.

Dario Antonisse deed het met een eindscore van +1 nog het beste en legde met die score beslag op de gedeeld zevende plaats, acht slagen achter de Duitse winnaar Michael Hirmer die met -7 vijf slagen marge had ten opzichte van de nummer 2 in de eindrangschikking, de Belg Yente van Doren.

Naast Antonisse haalden ook Aydan Verdonk (T17), Michael Wedema (T19), Mike Korver (T25) en Mike Toorop (T35) de cut.

Tour
  • Golffile