Vroeg succes op Pro Golf Tour: Mike Toorop wint in Egypte

Al in de tweede wedstrijd van het seizoen klonk het Wilhelmus op het Duitse satellietcircuit nadat de Noord-Hollander in een play-off te sterk was voor de Fransman Marius Cara.

toorop

Dat het met de vorm van Toorop wel snor zat bewees hij kort geleden al door bij een groot indoor golftoernooi een dikke cheque te pakken. Hoe fijn die financiële opsteker ook was, uiteindelijk moet het buiten op de baan gebeuren.

Na een voorzichtige start in de eerste wedstrijd van het seizoen (T22) en een bescheiden opening in het Red Sea Egyptian Classic (-1), kwam hij in de tweede en derde ronde goed op stoom.

Door een 68 in de tweede ronde klom de Nederlander naar de top van het klassement, om met een 67 op de slotdag naar de hoogste trede te klimmen.

Zijn -10 was echter niet genoeg om de wedstrijd direct in zijn voordeel te beslechten. De Fransman Marius Cara kende een matige slotdag maar had aan een 72 net genoeg om ook op -10 binnen te komen waardoor een play-off noodzakelijk werd.

'Ik ging met vijf slagen achterstand naar de laatste ronde maar wist dat de weersverwachting - vl wind - in mijn voordeel was. Als West-Fries weet ik daar wel mee om te gaan zeg maar. Dat bleek want ik liep snel in. Het was net niet genoeg om het in de gewone tijd af te maken maar ik kwam wel in de play-off terecht. In de play-off maakte ik het op de derde hole af. De putt was vanaf het moment dat ik hem raakte alleen maar midden in de hole.'

'Het is lekker om de win nu al op zak te hebben. Het seizoen is nog maar net begonnen maar hiermee leg je wel de basis. Ik heb ook een aantal starts op de Challenge Tour maar met dit begin moet ik het gewoon via deze weg zien te doen. Ik ben de laatste jaren heel vaak op het podium geëindigd maar het was steeds net niet genoeg. Dat het nu meteen lukt is een erg prettig begin van het seizoen.

In die play-off bleek Toorop de betere vorm te hebben. Met een birdie op de derde extra hole trok hij de wedstrijd naar zich toe waardoor de eerste zege van het seizoen een feit was.

Tour
  • Golffile