Opnieuw Nederlands succes op Pro Golf Tour: Verdonk wint in Egypte

Nadat hij vorige week al fraai derde werd was het deze week voor het eerst raak voor de Nederlandse longhitter. Met een score van dertien onder par bleef hij de rest van het veld voor in de NewGiza Pyramids Challenge.

verdonk

Dat het tweede toernooi van deze Egyptische swing binnen de tijd voltooid kon worden mag een klein wonder genoemd worden. Vooral maandagmiddag spookte het in het noorden van Afrika en leken de wegen meer op rivieren dan op wat anders.

Het bleek niet van grote invloed op het spel, en als het dat al deed dan in het voordeel van de 27-jarige Nederlander Verdonk.

De voormalig rugbyer ging na een 67 en 66 met uitstekende vooruitzichten naar de slotronde en kon zich zijn minste ronde van de week - en zelfs een bogey op de slothole - veroorloven om voor het eerst in zijn loopbaan te winnen op het Duitse satellietcircuit en daarmee ook de eerste plaats op de Order of Merit in handen te nemen.

'Het verschil was aan het begin van de ronde klein en we hebben echt de hele dag samen gestreden', zei Verdonk over de afloop van het toernooi waarbij hij de Fransman Marius Cara achter zich wist te houden. Na een drieputt van de Fransman op de slothole wist Verdonk dat de beste papieren voor hem waren. 'Ik wilde vooral niets geks meer doen maar ik was ontzettend nerveus', erkende hij. Verdonk, die vooral bekend staat vanwege zijn verre drives, wist dat hij de overwinning niet alleen te danken had aan zijn lange afslagen. 'Op deze baan kan je de bal ver slaan en als de putter dan ook nog eens loopt dan kan je mooie resultaten verwachten.'

Naast Verdonk deed ook Dario Antonisse (T4) het goed, deelden Koen Kouwenaar en Rodi Vlasveld de negentiende plaats en gingen ook Michael Wedema (T35) en Mike Toorop (T38) niet met lege handen naar huis.

Na zes wedstrijden ver van huis kunnen de spelers zich nu opmaken voor toernooien die ook met de auto te bereiken zijn: na een maandje rust gaat het circuit in Oostenrijk eindelijk in Europa aan de slag.

Tour
  • Pro Golf Tour