Seizoen ProGolfTour van start met vijfde plaats voor Antonisse en Verdonk

Het Duitse satellietcircuit is in de Egyptische zon begonnen aan het nieuwe seizoen. Van de Nederlandse spelers deden Dario Antonisse (foto) en Verdonk het het beste.

antonisse

Voor het ingaan van de derde en laatste ronde was het landgenoot Koen Kouwenaar die de beste papieren had om als hoogst geklasseerde landgenoot aan het seizoen te beginnen maar Kouwenaar, die in 2023 op de Challenge Tour een rampzalig jaar beleefde, kwam in de laatste ronde van het Red Sea Ain Sokhna Open niet verder dan een 74 en zakte daarmee uit de top van het klassement weg en vond zichzelf na 54 holes terug op de zeventiende plaats.

De mindere slotronde van Kouwenaar gaf Dario Antonisse en Aydan Verdonk de kans om hem voorbij te steken. Verdonk deed dat met een slotronde in 70 slagen, terwijl Antonisse door een 66 (de beste ronde van de dag) eveneens uitkwam op -9 en de gedeeld vijfde plaats.

Ook Mike Toorop (T22) en Nordin van Tilburg (T38) haalden de cut en daarmee het eerste prijzengeld van het seizoen.

De zege ging in Egypte naar de Zwitster Clerici die met -12 precies genoeg overhield van zijn eerder opgebouwde voorsprong om de rest van het veld voor te blijven.

Tour
  • Golffile