Dutch Swing krijgt vervolg in 2024

Net als in 2023 zal de komende editie gespeeld worden op Golfbaan Stippelberg, Golfbaan Westwoud en DGC de Gelpenberg. Gedurende de periode van 12 augustus t/m 29 augustus 2024 krijgen topamateurs en toptalenten de kans om in Nederland mee te spelen op drie toernooien van de Pro Golf Tour.

progolftour

Alledrie de gasheren kijken met een goed gevoel terug op de eerste editie van de wedstrijdenreeks afgelopen zomer.

Dorine Daemen, directeur Golfbaan Stippelberg: 'We zijn enorm dankbaar voor de succesvolle eerste editie van het Stippelberg Open, waarbij partners en relaties op een bijzondere manier bij elkaar zijn gekomen. Alle drie de winnaars van Dutch Swing 2023 spelen komend jaar de Challenge Tour, een mooier resultaat hadden we niet kunnen bedenken! We kijken uit naar Dutch Swing 2024.'

'Wij zijn erg blij dat de eerste editie een vervolg gaat krijgen komend jaar. Het succes van vorig jaar smaakt naar meer. De komende 2 jaar zullen wij samen met een nieuwe hoofdsponsor het toernooi verder gaan door ontwikkelen en weer zorgen voor een prachtige ambiance aldus Niels van der Weerd, clubmanager DGC de Gelpenberg.

Ook de Westfriese Golfclub kijkt uit naar de tweede editie van het Staan Open in 2024. 'Vorig jaar hadden we 80 vrijwilligers en die staan nu al te springen om deze zomer weer te assisteren. Ook onze bedrijfsleden kijken nu al uit naar de Pro Am op 14 augustus 2024', zegt Klaas Boon, Golfbaan Directeur van Golfbaan Westwoud. 'We hopen weer op een mooi spelersveld.'

De winnaar van het Staan Open 2023, Andoni Etchenique, won het startbewijs voor KLM Open voor 2024 en speelde het Frans Open dit jaar en haalde daar de cut. Mede door de Wildcard voor het KLM Open is De Dutch Swing een groot succes geworden.

De Pro Golf Tour is erg trots op de samenwerking met De Westfriese Golfclub, De Gelpenberg en Golfbaan Stippelberg en blij dat de Dutch Swing in 2024 wordt voortgezet. 'De feedback van de spelers was zeer positief. Alle betrokken partijen kijken uit naar weer drie spannende toernooien in Nederland. De Dutch Swing is een belangrijk onderdeel van de Pro Golf Tour', aldus Peter Zäh namens de Pro Golf Tour.

Programma:

Week 33: Golfbaan Westwoud 15-17 augustus

Week 34: DGC de Gelpenberg 21-23 augustus

Week 35: Golfbaan Stippelberg 27-29 augustus

Tour
  • J. van der Weerd