Van Dam kort achter koplopers, Luiten haalt cut

In het sterk bezette Schots Open laat Luiten vooralsnog zien dat hij de invite van de organisatie dubbel en dwars waard is.

anne van dam

Na een rondje level par op dag 1 wist Luiten dat hij goede kans had om het weekend te halen in het Schots Open, mits hij wel een ronde onder par op de mat wist te leggen. Hoewel het in de middag ruim moeilijker speelde dan in de ochtend, liet Luiten zich niet van de wijs brengen.

Op hole 10 begonnen bereikte hij de turn met drie onder par, na twee birdies, een eagle en een bogey. Na de turn opende Luiten met een bogey, maar die slag won hij al snel weer terug en omdat hij verder nergens meer een slag inleverde was zijn plek in het weekend met een tussentotaal van -3.

Daarmee staat hij zeven slagen achter koploper Rory McIlroy. De Noord-Ier ging na een openingsronde in zes onder par op vrijdag rond in vier onder en daarmee deed hij zich schromelijk tekort. De voormalig nummer 1 van de wereld speelde uitstekend golf maar beloonde zichzelf niet voldoende door veel birdiekansen te missen en heet daardoor ook een maar een kleine voorsprong op een drietal spelers op -9.

Wil Besseling miste de cut ondanks een tweede ronde onder par ruim.

Challenge Tour

In het Euram Bank Open is er in het weekend maar één landgenoot actief. Vince van Veen en Koen Kouwenaar hadden teveel slagen nodig om door te mogen, iets wat Dario Antonisse wel mocht, met een totaal van vier onder par en de gedeeld twintigste plaats behoort een topnotering nog altijd tot de mogelijkheden.

Ladies European Tour

Drie dagen duurt het toernooi van de LET in Londen slechts en dus was een goede start van nog groter belang dan het anders al is voor Anne van Dam. Dat was precies wat ze deed op de Centurion Club in het rijk gedoteerde toernooi van het circuit.

Van Dam opende nog met een bogey, maar herstelde zich daarna goed, mede door een eagle op de par-5 negende. Bogeys op dertien en veertien leken nog roet in het eten te gooien, maar drie birdies op de laatste vier holes zorgden er alsnog voor dat ze kort achter de kop van het veld naar het weekend gaat.

Lauren Holmey staat ruim buiten de cutline en heeft een klein wonder nodig om zich voldoende omhoog te spelen op moving day.

Tour
  • LET