Fitnes Vrijdag: Fundamentele routines (II)

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: heupen, stabiliteit, golfyoga, herstel en rollen.

fitness

Deze dagelijkse routines/oefeningen voor golfers zijn gericht op de spieren, de gewrichten en het bindweefsel. Ze combineren explosiviteit met gecontroleerde bewegingen. En het mooiste is: ze zijn allemaal te beoefenen met slechts je eigen lichaamsgewicht als materiaal.

In de basis hebben de routines het doel om blessures te voorkomen en je gemakkelijker te laten golfen. Mijn praktische ‘Fundamental Routines’-methode heeft al duizenden recreatieve en professionele golfers mogen helpen zich zelfverzekerd te voelen op de eerste tee, pijnvrij te genieten van golf en met meer kracht door te baan te gaan, terwijl ze hun golfspel naar het volgende niveau tilden.

De oefeningen duren gemiddeld vijftien minuten en zijn daarmee gemakkelijk te integreren in een druk en actief leven. Elke foto representeert één routine. Alles is on-demand te zien op zowel televisie en laptop als telefoon, inclusief instructies. Start vandaag nog op lpgolfperformance.nl/stronggolfers.

HEUPEN STABILITEIT GOLFYOGA HERSTEL ROLLEN

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt