Golf alleen voor beroemde kerels? Dit zijn 11 vrouwelijke celebrities die graag een balletje slaan

Golfen alleen bekende mannen? Natuurlijk niet. Maar het aandeel ligt jammer genoeg wel behoorlijk wat lager. En dat is waarom deze bekende vrouwen volgens ons een geheel eigen (langer) lijstje verdienen

vrouwelijke

Van veel beroemdheden is bekend dat zij veel op de golfbaan te vinden zijn. We weten graag van de rich and famous wat ze allemaal uitspoken en daar hoort golf natuurlijk ook bij. Het nadeel? Er wordt vooral veel geschreven over de beroemde mannen die liefhebbers zijn van de sport. Wij besloten deze keer een lijstje van mannelijke celebrities samen te stellen maar voegen daar ook eenzelfde lijstje aan toe met alleen maar vrouwen. Want hoewel het aandeel van vrouwelijke spelers jammer genoeg - net als elders in de golfwereld - lager ligt, zijn het niet alleen de mannen die graag spelen. En vrouwen in golf juichen wij alleen maar toe; welkom bij de club, dames!

Anne Murray

In 2008 ging de Canadese zangeres met pensioen en dat betekende ruim de tijd om op golfbanen rond te hangen en haar slag te verbeteren. Volgens een interview in 2011, kort na haar pensioen, was Murray drie tot vier keer per week op de golfbaan achter haar huis te vinden. Het resultaat? Murray had op 62-jarige leeftijd een handicap van 11 en de zangeres was de eerste vrouw die een hole-in-one scoorde op de 108-yard, par 3, 17e hole op Turning Stone Resort & Casino in New York. Dat doen maar weinig heren haar na!

Nicole Kidman

De 56-jarige Amerikaanse kreeg ooit van Greg Norman complimenten voor haar golf. Al was de Shark met zijn 'zes uit tien' niet heel erg complimenteus. Bij diezelfde gelegenheid verklaarde Kidman dat ze graag beter wilde worden. Daar is nadien weinig meer over gehoord maar zoon Connor blijkt een behoorlijk grote liefhebber van de sport. Blijkbaar met de paplepel ingegoten!

Jessica Alba

Op de instagram van Jessica Alba zijn regelmatig filmpjes en foto's van de kinderen te vinden en daaruit blijkt dat mevrouw Alba de kinderen al vroeg kennis laat maken met golf. Het gezin is regelmatig op de golfbaan te vinden en Alba speelt ook vaak mee in Celebrity toernooien. Eerder vertelde de actrice dat zij haar liefde voor het spel van haar vader heeft meegekregen. Fun fact: in een interview van WorldwideGolfi met Joost Luiten gaf hij aan dat hij Jessica Alba wel eens zou willen zijn voor een dag. Of dat met haar golfprestaties te maken zou hebben lijkt ons met een handicap van 22 sterk, al is in onderstaande video te zien dat ze haar zoontje zeker wel de kneepjes van het vak heeft bijgebracht.

Heather Locklear

Over de recente handicap van de inmiddels 61-jarige actrice, die we in Nederland in de jaren tachtig leerden kennen als Sammy Jo Carrington in de soapserie Dynasty, is niets bekend, een 36 van enkele jaren geleden is het laatste dat we weten, maar ze is nog altijd een graag geziene gast op celeb-am's in Amerika. Ook op haar Instagram verschijnt regelmatig een golfgerelateerde update en dat kan maar één ding betekenen: Locklear is een echte golfenthusiast!

Condaleezza Rice

De voormalige Amerikaanse politica heeft iets wat waar heel weinig golfers hebben maar waar velen jaloers op zijn. De 'Secretary of State' is lid op Augusta National en alleen daarom al zijn wij – en bijna alle andere golfers – stikjaloers. Al zijn we dat ook op haar handicap van rond de tien en dat terwijl ze pas rond haar vijftigste begon met golf.

World
  • LPGA Women's Network, Page Six, Reuters
  • NL Beeld