Golf alleen voor beroemde kerels? Dit zijn 11 vrouwelijke celebrities die graag een balletje slaan

Catherina Zeta Jones

Als je Catherina ziet, is de kans groot dat je echtgenoot Michael Douglas ook ziet op de baan. Het tweetal speelt graag samen, zo ook op onderstaande video waarin Douglas trouw de prestaties van Zeta Jones op film zet. Het stel heeft ook vooral plezier op de golfbaan; met uitdagende weddenschappen en al. De actrice laat haar man zijn broek naar beneden trekken als hij niet voorbij de rode tees komt. Het is ons wel duidelijk wie de broek aan heeft in deze relatie (en wie niet).

Cameron Diaz

Waar Samuel L. Jackson altijd in zijn contract laat zetten dat hij tijdens opnames de kans krijgt om te golfen, léérde collega Cameron Diaz golfen tijdens de opnames van een film. There's something about Mary leverde zodoende niet alleen een leuke film op, maar ook een nieuwe golfer. En sinds de film heeft de actrice geoefend. In 2018 had ze een handicap van 36.

Sharon Stone

Dat Stone een ijskoude is leerden we al in de film Basic Instinct, maar we hadden het ook kunnen weten door een blik te werpen op haar golf cv. De Amerikaanse actrice golft al bijna haar hele leven en deed dat op school nog behoorlijk fanatiek ook, zo fanatiek dat ze zelfs het enige meisje was in het golfteam van haar High School en nog altijd speelt van een handicap rond de 28. Belangrijker nog dan die handicap is haar visie op de sport: "Golf leert je een beter mens te zijn".

Celine Dion

Deze vrouw is werkelijk niet te stoppen: zangeres, actrice én golfer? Ze heeft een belachelijk goede stem maar speelt ook behoorlijk belachelijk goed golf. Met een handicap van maar liefst 17 kunnen wij ons alleen maar afvragen: wat kan Celine Dion niet?

Ivanka Trump

Of je nou liefhebber bent van de Trumps of niet, dochter Ivanka heeft in ieder geval van jongs af aan geleerd hoe het er op de golfbaan aan toe gaat. In een video van TMZ laat de blondine zelfs zien dat vrouwen echt álles kunnen. Ze maakt enorme indruk wanneer ze een verpletterend teeshot maakt op hoge hakken. Dat doet een man haar zeker weten niet na.

Eva Longoria

De ster uit de Desperate Housewives-serie is al lange tijd liefhebber van golf. Maar ze gebruikt haar passie voor de sport ook voor het goede doel, iets wat wij alleen maar toe kunnen juichen. Eva Longoria was aangewezen als hoofdambassadeur van de Callaway Golf Foundation, een stichting die zich bezig houdt met het inlichten van vrouwen over eierstokkanker. Golf, vrouwen en het goede doel: een gouden combinatie!

World
  • LPGA Women's Network, Page Six, Reuters
  • NL Beeld