Beroemdheden die een balletje slaan: dit zijn 10 beroemde golfliefhebbers én hun handicap

Wat Clint Eastwood, Tom Brady en Justin Timberlake gemeen hebben? Ze houden allemaal wel van een potje golf. We zetten 10 beroemde golfliefhebbers voor je op een rijtje, mét hun handicap.

Beroemdheden

Golfwedstrijden waarbij celebs meespelen zijn niets nieuws. Maar toch verbazen we ons vaak over de prestaties van deze muzikanten, acteurs of sporters. Want wij geven ook gewoon toe; golf is een lastige sport. Dat motiveerde ons om een lijstje bij elkaar te zoeken van tien beroemdheden die vaak op de baan te vinden zijn. En toen konden we het natuurlijk ook niet laten om de handicaps van deze spelers erbij te noteren. Want dat is waarschijnlijk wat iedereen zich stiekem toch afvraagt.

Mark Wahlberg

De Ted-acteur houdt zoveel van golf; hij heeft een eigen golfbaan in de achtertuin laten aanleggen waar hij elke dag op zou kunnen oefenen. Hoewel hij al een tijdje geen scores heeft opgegeven doet hij het nog redelijk netjes; The Fighter-acteur heeft een handicap van 13.9 en voor behoorlijk drukke acteur vinden wij dat wel een bescheiden applausje waard.

Alice Cooper

Het is geen geheim dat Alice Cooper een diepe waardering heeft voor de golfsport. In zijn boek Golf Monster: My 12 Steps to Becoming a Golf Addict vertelt hij openlijk over zijn verslavingsverleden en hoe de sport hem geholpen heeft om nuchter te worden. De rockster's handicap? Een respectabele 5.2. Heel netjes, mister Cooper.

Tom Brady

Voor de mensen die gezien hebben hoe Tom Brady presteerde tijdens The Match: Champions for Charity in 2020 zal dit als een verrassing komen maar de quarterback heeft een handicap van 8.1, iets wat totaal niet tot uiting kwam tijdens zijn prestaties bij The Match. Maar zo zie je maar weer; ook de beste sportmensen kunnen soms een slechte dag hebben.

Justin Timberlake

Wie wel eens een videoclip van Justin Timberlake's liedjes heeft gezien weet dat hij behoorlijk los is in de heupen. En dat doet zijn golfprestaties blijkbaar goed: de zanger heeft een handicap van 4.3. Wat kan die man eigenlijk niet?

World
  • Golfweek, RSNG, GQ,
  • NL Beeld