Keunen wint op Tenerife

Opnieuw Nederlands succes op Alps Tour. Na de drie zeges van Kiet van der Weele was het nu Lars Keunen die er met de hoofdprijs vandoor ging.

lars keunen

Na zijn eerste zege op het circuit, in februari 2020, kwam de speler van The Dutch regelmatig in de buurt van nieuw succes, maar ondanks vijf top-5 plaatsen in 2022, won hij na het Ein Bay Open niet meer op het satellietcircuit. Tot vandaag, tot de eerste zomerdag van 2023.

Na rondes in 64 en 65 slagen stond Keunen er goed voor, al had hij zeker niet de beste kaarten. Met een score van dertien onder par zat hij op het vinkentouw, maar bedroeg zijn achterstand op koploper Trinchero wel twee slagen, mede omdat de Italiaan op de voorlaatste speeldag een 62 uit de hoed toverde.

'Dat moet ik ook kunnen', zal de Nederlander misschien wel gedacht hebben, en dat was dan ook precies wat hij deed. Waar de Italiaan op de slotdag niet verder kwam dan en 74 ging de Keunen laag. Alleen op de par-4 zestiende leverde hij een slag in, maar daar stonden zes birdies en vooral ook twee eagles tegenover. Eerst sloeg hij de bal op de bijna vierhonderd meter lang par-4 elfde in twee slagen in de hole, daarna had hij op de korte par-5 achttiende ook twee slagen minder nodig dan er op de scorekaart stond.

62 slagen, meer had Keunen niet nodig op slotdag op Buenavista Golf en dat was ruimschoots voldoende om de rest van het veld voorbij te steken en voor te blijven. Met een totaal van 22 onder par bedroeg zijn voorsprong op runner-up Jack Flloyd maar liefst vier slagen waarmee hij voor de tweede keer in zijn loopbaan tot winnaar werd gekroond op de Alps Tour.

'Ik denk dat ik een of twee keer eerder een 62 heb gemaakt, maar dat is wel even geleden', reageerde Keunen na afloop op zijn uitstekende slotronde. 'Ik begon lekker en was al vier onder na zes en toen moesten de makkelijker par-5 holes nog komen. Ik maakte nog een bogey op zestien maar met een eagle van zeven meter op achttien deed ik de deur helemaal dicht.'
'Het was een geweldige week op een mooie baan met prachtige vergezichten. Ik speelde de hele week goed golf en ben blij dat ik eindelijk in staat was de overwinning te pakken. Ik kwam de afgelopen weken al een paar keer dichtbij maar kon het eerder niet afmaken. Nu wel en dat voelt heel goed', aldus de 26-jarige nieuwe nummer 3 van de Order of Merit kort na afloop van het toernooi.

Tour
  • Alps Tour Golf