Van Veen vaandeldrager

Met een 15de plaats in Tsjechië was Vince van Veen deze week de beste Nederlander op de Challenge Tour. Anne van Dam deed zichzelf op de LET tekort met een slechte derde ronde. Lars Keunen werd vierde op de Alps Tour.

Van Veen vaandeldrager

Met een 69 en een 68 deed Van Veen in de Tsjechische Kaskáda Golf Challenge in het weekend goede zaken. Hij kwam met een totaal van 280 slagen (-4) op de valreep de top 15 binnen en was hiermee ruim de beste landgenoot op de Challenge Tour.

Lars van Meijel dook op de slotdag wel onder par (69), maar moest genoegen nemen met een een gedeeld 30ste plaats (par). Hiermee zakte hij een plaatsje in de jaarranking, waarin hij nog net in top 15 staat.

De winst ging naar de Italiaan Lorenzo Scalise, die hiermee doorsteeg naar de derde plaats in de Road to Mallorca.

Op de Ladies European Tour tekende Anne van Dam voor drie ronden onder par (71, 70 en 70), maar een derde ronde in 75 slagen stond een top 10-notering in het Amundi German Masters in de weg. Een 25ste plaats (-2) bleek het hoogst haalbare.

De Tsjechische Kristyna Napoleaova ging er in haar geboorteland met de hoofdprijs vandoor na een play-off met Cara Gainer uit Engeland

De Alps Tour zette deze week zijn tenten op in Spanje. In het Alps de Andalucia was Lars Keunen met een gedeeld vierde plaats de beste Nederlander. Hij eindigde op drie slagen van de Spaanse winnaar.

Bob Geurts werd gedeeld 34ste (-4), terwijl amateur Che De Bake de cut miste (+8)

Tour
  • Golfsupport