Eerste zege Lars Keunen

Nederlander beste in Ein Bay Open

lars keunen

Het seizoen van de Alps Tour kon voor Keunen niet beter beginnen. In de eerste wedstrijd van het jaar, het Ein Bay Open dat gespeeld werd op de Sokhna GC in Egypte, bleef de Nederlander alle uitdagers voor. Met een totaalscore van -12 legde hij beslag op zijn eerste zege als professional.

De start van zijn derde jaar als professional verliep daarmee meer dan uitstekend. Net als in 2019 is het doel om het jaar te eindigen bij de beste vijf van de Order of Merit (hij kwam niet verder dan de 34ste plaats in het voorbije seizoen) en met de vroege zege legt de speler van door Golftoncoaches en door Eric der Kinderen begeleidde speler daar een uitstekende basis voor.

Dankzij een sterke openingsronde (66) speelde Keunen zich direct naar de bovenste regionen van het leaderboard, om daar de rest van de week niet meer weg te gaan. Met nog een halve ronde te spelen (-1 over de eerste negen) moest de Nederlander de Portugees Santos Silva nog naast zich dulden, maar dankzij een foutloze tweede negen, met birdies op dertien, vijftien en zeventien, maakte hij zich los van de rest van het veld.

'Op hole tien zag ik voor het eerst een scorebord waarop ik één slag voorstond. Ik kreeg de rest van de ronde wel een beetje mee hoe de stand was, maar pas na hole zeventien wist ik dat de voorsprong groot genoeg was: drie slagen voor met nog één te gaan, dat was wel heel relaxt, al was het dat eigenlijk de hele dag weg, ik voelde nergens echt spanning of zo terwijl het toch wel een tijdje terug was dat ik voor het laatst een wedstrijd wist te winnen, het Brabants Open in 2017 volgens mij.'

In 2018 werd Keunen professional en tot op heden viel dat lang niet altijd mee, moet hij toegeven.

'Zeker de tweede helft van vorig jaar ging het niet zoals ik wilde en kwam mijn doel nooit in de buurt. Ik ben nu heel anders gaan trainen en probeer het ook in de wedstrijd anders te benaderen. Ik denk dat ik eerst te graag wilde terwijl ik het nu meer laat gebeuren. Ik wil natuurlijk net zo graag, maar misschien moet ik zeggen dat hoop op goed spel is veranderd in geloven dat ik goed ga spelen en dat ik dan wel zie hoe dat loopt.'

Hoe dat kan lopen zag hij dus deze week.

'Heel lekker om je eerste wedstrijd meteen te winnen. Het doel voor dit jaar is om bij de beste vijf van het seizoen te eindigen al kan het misschien nog sneller als je drie wedstrijden weet te winnen...'

Keunen was niet de enige Nederlander in Egypte: Vince van Veen eindigde met -2 als gedeeld dertiende, Davey Porsius als gedeeld 36ste (+3).

Op de ProGolfTour was er geen Nederlands succes bij de hervatting van het seizoen. In het door Julien Brun gewonnen Open Casa Green Golf was de 23ste plaats van Max Albertus en Bernard Geelkerken het hoogst haalbare.

Einduitslag

(Begin vorig jaar interviewde Golfers Magazine Lars Keunen samen met Lars van Meijel en Pasqualle Coffa. Lees het verhaal hier)

Einduitslag

Tour
  • Alps Tour