Garcia houdt hoop op rol als captain

Hij leek zijn laatste momenten in de Ryder Cup te hebben gehad, maar de Spanjaard durft weer te dromen over een mogelijke rol als aanvoerder van Team Europe.

sergio

Vanzelfsprekend zit deelname er dit jaar niet meer in, erkende ook de meest succesvolle Europeaan ooit, maar voor de jaren daarna wilde hij het nog niet helemaal uitsluiten, al beseft de Spanjaard dat het hoe dan een moeilijk verhaal wordt aangezien in de reglementen staat dat iemand alleen captain kan worden als het lidmaatschap van de tour nimmer is opgezegd.

'Er valt niet heel veel over te zeggen op dit moment. Ik weet dat er spelers zijn die het een goed idee zouden vinden, maar op dit moment is het allemaal niet meer dan speculatie. Je zou denken dat een uitgewerkte samenwerkingsovereenkomst de deur naar de toekomst weer open zou zetten. Zover is het nog lang niet, maar wie weet wat de toekomst brengt', aldus de Spanjaard die met veel kabaal zijn lidmaatschap opzegde, weigert de opgelegde boete te betalen, en erkende niet per se te zitten te wachten op de mogelijk misschien weer 'gewoon' op de PGA of DP World Tour te spelen.

'Een van de grootste redenen om naar LIV over te stappen was het beperkte schema van veertien wedstrijden. Voeg daar de Majors aan toe en dan heb je wat mij betreft eigenlijk wel een ideaal schema, ik zie mezelf niet zeven of acht wedstrijden extra per jaar spelen', aldus de voormalig Majorwinnaar die zich voor het U.S. Open van deze week plaatste via een kwalificatietoernooi.

Tour
  • Golfsupport