Middenmoot voor Nederlanders

Geen oranjespektakel dit weekend. Joost Luiten deed het met een 22ste plaats in Duitsland het best, terwijl Daan Huizing genoegen moest nemen met plaats 59. Anne van Dam werd 40ste in het Helsinborg Open.

Middenmoot voor Nederlanders

Op de lange en lastige Nord Course van Green Eagle kon Luiten zijn sterke openingsronde onder par (70) geen vervolg geven. Na twee keer een 74 en een 75 zag de Bleiswijker zijn naam na vier ronden terug op de 22ste plaats (+1). Daarmee was hij nog steeds ruim de beste Nederlander in het Porsche European Open, want Johannes Veerman stond na 72 holes op zes slagen boven par (T52), terwijl Daan Huizing nog een slag meer nodig had (T59).

De oosterburen mocht lang hopen op een Duitse winnaar, maar uiteindelijk stak de Noord-Ier Tom McKibbin hier in pas zijn 26ste start op het hoogste niveau een stokje voor. De rookie bracht zijn totaal met een slotronde in 70 slagen (-3) op negen onder par, wat twee slagen minder was dan Marcel Siem, Maximilian Kieffer en de Fransman Julien Guerrier.

'Ik heb altijd gedacht dat ik goed genoeg was om te winnen op de DP World Tour, maar het is goed om dit bevestigd te zien', aldus McKibbin. 'En dat ik dat kon doen met mijn vader erbij is helemaal bijzonder.'

Op de Ladies European Tour begon Anne van Dam het vrijdag keurig onder par met een 71, maar een 76 op zaterdag betekende het einde van de kans op een topnotering. Op de slotdag van het door de Zweedse Lisa Petterson (-11) gewonnen Helsinborg Open voegde de Arnhemse hier nog een 72 aan toe, wat nauwelijks meer winst opleverde. Ze eindigde uiteindelijk op de 40ste plaats (+3). Pasqualle Coffa miste de cut.

Tour
  • Golfsupport