Hou het droog

Als het afgelopen voorjaar ons iets heeft geleerd, dan is het dat je in Nederland altijd een regenjack in je golftas moet hebben. We zetten een aantal topmodellen van dit seizoen voor je op een rij.

Hou het droog

Galvin Green Albert € 449
Galvin Green maakt waterdichte Gore-Tex jacks van drie verschillende niveaus. De voering van de Albert houdt de warmte van je lichaam beter vast, wat dit het meest veelzijdige jack uit de collectie maakt. Je kunt 'm het hele jaar dragen, tijdens een rondje golf maar ook buiten de baan. Wil je een meer golfspecifiek jack, dan moet je naar de Paclite-modellen kijken, die lichter en minder warm zijn, maar in een onmogelijk klein pakketje kunnen worden opgevouwen. De jacks van Galvin Green zijn gegarandeerd hun totale levensduur waterdicht.

Galvin Green Albert

Ping SensorDry 2.5 Graphene355
Sinds Ping het design en de productie van zijn kleding weer zelf doet – na het jarenlang onder licentie te hebben uitbesteed – ligt de focus veel meer op de prestaties. Hun laatste waterdichte jack heeft aan de binnenkant een dunne laag grafeen (het lichtste maar sterkste materiaal dat ooit is ontdekt), wat volgens Ping warmte goed geleidt en vasthoudt, zodat je het in de baan niet meer koud krijgt. De stof van de SensorDry is extreem licht, dun en heerlijk zacht. Je voelt nauwelijks dat je een jack draagt.

Ping SensorDry 2.5 Graphene

Stuburt Evolution106
De Evolution biedt de meeste golfers alles wat ze van een regenjack verwachten – voor een geweldige prijs. Door de rekbare boorden hoef je niet te rommelen met verstelbare bandjes, en de gevoerde zakken houden je handen lekker warm.

FootJoy HydroTour299
Met een waterdichtheid van 20.000 millimeter (de gemiddelde tent komt niet verder dan 3.000 tot 5.000 millimeter) houdt de HydroTour je zelfs in de slechtste weersomstandigheden droog. Een dubbele kraag voorkomt dat er vocht langs je nek naar binnen loopt.

Oscar Jacobson Preston189
De Preston is winddicht, houdt warmte vast, droogt snel, is ongelofelijk licht en je kunt 'm opbergen in de kleinste vakjes. Hij is tevens gegarandeerd drie jaar waterdicht, wat dit een geweldige optie voor onder de tweehonderd euro maakt.

Abacus Pitch 37.5330
Dit jack is ontworpen om je lichaamstemperatuur op 37,5 graden te houden. Daarnaast is hij extreem stil en licht. Slimme 'grip-panelen' op je schouders en rug voorkomen dat de stof omhoog kruipt als je een golftas draagt. Indrukwekkend.

Under Armour Stormproof 2.0180
Niet elk regenjack kan een perfecte pasvorm voor elk lichaam hebben, maar Under Armour belooft dat de Stormproof 2.0 niet draagt als een tentzeil. Hij is waterdicht, winddicht en ademend. Een prima keus voor iets vollere figuren.

RAM FX Premium80
Dit is dé optie voor golfers die een waterdicht koopje zoeken. Voor tachtig euro heb je een indrukwekkend lichtgewicht jack mét broek, die gegarandeerd waterdicht zijn tot 10.000 millimeter. Dat is belachelijk veel waar voor je geld.

Sunderland Whisperdry Pro-Lite265
Voor fatsoenlijke golfers zijn de pasvorm en snit van een regenjack essentieel, en dit is een van de beste jacks die we zijn tegengekomen. De stof rekt vier kanten op, wat samen met de ergonomisch gesealde naden alle vrijheid geeft om vrijuit te swingen.

OceanTee Beluga220
De Beluga is niet zo’n lichtgewicht als sommige andere jacks, maar hij is gemaakt van gerecycled polyester, nylon en elastane, wat natuurlijk goed is voor onze planeet. Door de slim-fit pasvorm zie je er in de baan net zo goed uit als ernaast.

Galvin Green Action € 519
Het meest premium jack uit de Gore-Tex collectie van Galvin Green is modulair opgebouwd uit versterkte stretchpanelen. Ze zijn 'C-knit', wat betekent dat ze honderd procent wind- en waterdicht zijn, maar wel licht, zacht en ademend. Je merkt nauwelijks dat je hem aanhebt.