Forsström lost belofte in

Sinds hij vorig jaar de Final Stage van de Qualifying School won, eindige Simon Forsström al drie keer in de top tien op de DP World Tour. Op het Belgische Rinkven brak hij de ban. Darius van Driel zakte op de slotdag buiten de top twintig.

Forsström lost belofte in

De 34-jarige Zweed begon de slotdag van het Soudal Open met een slag voorsprong en die bouwde hij op de eerste negen uit tot drie slagen. Ontspannen naar zijn eerste titel op het hoogste niveau cruisen was er echter niet bij. Na een double bogey op tien en een bogey op twaalf moest hij toch weer in de achtervolging op zijn landgenoot Jens Dantorp.

Met birdies op 14, 16 en 17 stelde Forsström na de turn echter orde op zaken. Zijn 69 was genoeg voor een totaal van -17, waarmee hij Dantorp (-67) uiteindelijk op een slag afstand wist te houden. Thorbjørn Olesen werd met een afsluitende 66 derde (-14).

'België is goed', was het commentaar van de Zweed, die ook op de Challenge Tour al bij onze zuiderburen wist te winnen. 'Bomen, gras, het lijkt op Zweden en ik voel me hier thuis. Hopelijk blijft het niet bij een keer.

De belangrijste vertegenwoordigers van de lage landen wisten op de slotdag niet onder par te duiken, waardoor ze zakten op het leaderboard.

Thomas Detry kwam in zijn geboorteland niet verder dan een 73 (+2) , waarmee hij vijf plaatsen inleverde en genoegen moest nemen met een zevende plaats (-12).

Darius van Driel kwam met twee birdies en twee bogeys tot een rondje level par (71), en zakte maar liefst elf plaatsen, tot net buiten de top twintig (-9).

Tour
  • Golfsupport