Soudal Open haalt Jack Nicklaus naar België

De maand mei is er een om met een dikke stift in de agenda te zetten voor de liefhebber van topgolf, met toernooien in Nederland en België en de komst van een levende legende om het af te maken.

jack nicklaus

De eerste persconferentie in het kader van het Soudal Open dat voor half mei op de kalender staat, draaide, net als altijd het geval is bij het Dutch Open, om het voorzichtig uiteen zetten van de plannen en het bekendmaken van de eerste namen.

Dat als eerste namen die van Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts uit de hoed kwamen was niet verrassend, maar desondanks goed nieuws voor de toernooiorganisatie van het met twee miljoen gedoteerde toernooi.

De vierde naam die in het persbericht prijkt, is er een die niemand verwacht zal hebben, en hoewel hij vanzelfsprekend niet op de deelnemerslijst komt te staan, is de aankondiging van de komst van niemand minder dan Jack Nicklaus een stunt van formaat.

'Ik ben zeer opgetogen met de uitnodiging om te gast te zijn op de Soudal Open in Antwerpen in mei. De kwaliteit van het Belgische topgolf is er de voorbije jaren flink op vooruitgegaan, dat zien we zowel bij Ryder Cup-deelnemers als Colsaerts en Pieters, maar ook aan het talent uit België op het college-niveau. Ik ben ervan overtuigd dat de Soudal Open ook sterk zal bijdragen aan het golflandschap in België', aldus de Amerikaanse legende in een persbericht.

The Golden Bear zal op zaterdag en zondag handtekeningen uitdelen in het fandorp en op zaterdag het middelpunt zijn van een speciale 'Night with Jack'.

De komst van de achttienvoudig Majorwinnaar zal zeer voor reuring zorgen en ontlokte ook bij de drie Belgische sterren enthousiaste reacties.

Thomas Pieters: 'Niks beter dan een thuistoernooi spelen. Ik ben zo blij dat we opnieuw een DP World Tour event in eigen land hebben om naar toe te leven. En wat een eer om er levende legende Jack Nicklaus te kunnen ontmoeten!'

Thomas Detry: 'Dat geldt ook voor mij, ik vind het fantastisch dat er opnieuw een Belgisch tornooi op de Tour-kalender staat. Voor eigen volk spelen wordt sowieso één van de hoogtepunten van het volgende seizoen voor mij. Met ook nog eens Jack Nicklaus erbij, wordt dit een niet te missen evenement!'

Nicolas Colsaerts: 'Schitterend dat de Belgische fans opnieuw naar een DP World Tour-tornooi kunnen komen. Ik kan niet wachten om er te spelen voor de neus van mijn vrienden, familie en fans. Om nog maar van de komst van Jack Nicklaus te zwijgen. Extra speciaal voor mij, want ik was ooit lid op zijn club, The Bear’s Club in Jupiter.'

Het Soudal Open vindt plaats van 12 tot en met 15 mei op de baan van Rinkven Golfclub in Schilde, even buiten Antwerpen. Kaartjes zijn vanaf heden te koop via bovenstaande link.

Tour
  • Golfsupport