Het is mei: Darius is blij

Na de tweede dag van het Soudal Belgisch Open op Rinkven is Darius van Driel nog de enige Nederlander in koers.

Darius van Driel

Van Driel speelde de tweede ronde op de par-71 van de bos-/parkbaan even ten noorden van Antwerpen in 68 slagen (vijf birdies) om op een totaal van 137 (-5) te komen. De cut viel op -2.
Stand en Live Scoring

‘Toch heb ik het gevoel dat ik wel wat heb laten liggen’, zei hij na afloop van zijn tweede ronde. ‘En dan vooral op de greens.’
Vier jaar geleden werd Van Driel op dezelfde baan tweede in de Belgian Knockout, destijds een door Thomas Pieters & familie georganiseerde wedstrijd van de DP World Tour.

Dit seizoen verliep tot nu toe niet erg glorieus voor Darius van Driel. Hij miste de cut in zeven van zijn laatste acht toernooien.Maar nu er weer in Europa wordt gespeeld, voelt de 33-jarige spelers zich meer in zijn element. En de cijfers bewijzen dat: sinds het seizoen 2018 heeft Van Driel op de Europese en de Challenge Tour vanaf eind april niet minder dan achttien top-10 plaatsen behaald.
‘Ik heb er geen echte verklaring voor’, aldus Darius van Driel. ‘Om het over Rinkven te hebben: misschien omdat dit een technische baan is. Daar voel ik mij meer op thuis dan op bijvoorbeeld de woestijncourses.’
Van Driel: ‘Het is ook plezierig dat mijn coaches Roel Verdonschot en Mikel Vos mij weer eens zien spelen.’

Simon Forsström liet op dag twee een 67 noteren en de Zweed behield keurig de leiding. Hij heeft een slag voorsprong op de Fransman Jeong Weon Ko en twee slagen op thuisfavoriet Thomas Detry.
De man uit Ukkel speelt deze week zijn 146ste toernooi op de DP World Tour. Hij behaalde 29 top-10 plaatsen, werd vijf keer tweede en vijf keer derde, maar won nog nooit.
Als de 30-jarige nummer 90 van de wereld zondag de ban kan breken, dan is hij en passant de eerste Belgische winnaar in zijn 'eigen' Open sinds Flory van Donck in 1956. Deze legendarische golfer - de allerbeste ooit uit de Benelux - won het Belgisch Open maar liefst vijf keer.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.30 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl