Hoopgevend begin Van Driel in Belgisch Open

Met een 69 speelde Darius van Driel zich op dag een van het Soudal Belgisch Open naar een plaats in de middenmoot.

Darius van Driel

De man die in 2019 op Rinkven tweede werd in de Belgian Knockout liet op dezelfde par-71 baan bij Antwerpen vier birdies en twee bogeys noteren.
Na de eerste achttien holes staat hij in het tussenklassement met twee onder par op de 31ste plaats.
Voor Wil Besseling is er na een 71 (level par, 99ste) vrijdagochtend veel werk aan de winkel en dat geldt zeker voor Koen Kouwenaar. Die ging in 76 slagen(vijf boven) rond en bezet in het 156 man tellende veld de 147ste plaats.
De cut komt na dag twee waarschijnlijk op een of twee onder par te liggen.

Simon Forsström nam in de eerste ronde de leiding. Hij maakte zeven birdies voor een keurige 64.
‘Ik sloeg mijn driver recht, sloeg een paar approaches dichtbij en holede ook een paar putts’, aldus de Zweed die afgelopen najaar de Qualifying School won.
‘Dit seizoen speel ik redelijk constant, haal veel cuts en heb ook een paar top-10 plaatsen behaald. Ik kijk uit naar de rest van het jaar en moet zien wat ik nog voor elkaar kan krijgen. Voor mijn gevoel is mijn spel redelijk goed.’

Nu Thomas Pieters voor het Saoedische geld heeft gekozen, kan hij niet in eigen land spelen. Pieters komt deze week uit in een toernooi in Tulsa, Oklahoma.
Daarom is Thomas Detry op Rinkven de Belgische vaandeldrager. Hij opende donderdag met een 67ste en is veertiende.
‘Eigenlijk een beetje saaie ronde’, was zijn reactie. ‘Ik sloeg veel fairways, raakte vrijwel elke green en holede een paar goede putts. Ik heb het gevoel dat ik vandaag iets beter had kunnen scoren, maar ik ben tevreden met de manier waarop ik het toernooi begon.’

En dan nog dit: Joost Luiten is een plaats gezakt op de exemption list van het Europese circuit. In de categorie top-40 career money moet hij nu Stephen Gallacher boven zich dulden. De Schot was door een administratieve fout maandenlang helemaal over het hoofd gezien door de DP World Tour, die besloten heeft om Gallacher ook maar alvast een tourkaart voor 2024 te geven.
Ziggo Sport Gokf zendt de tweede ronde vrijdag van 13.00 - 18.00 uur rechtstreeks uit

Tour
  • Golfsupport.nl