Besseling en Huizing naar Belgisch weekend

Van de vijf Nederlanders die in het Soudal Open op Rinkven van start gingen, haalden er maar twee het weekend. Bij de Belgen vloeide er nog meer bloed.

Besseling en Huizing naar Belgisch weekend

Wil Besseling is na twee dagen golf bij onze zuiderburen met afstand de beste landgenoot. De lange Noord-Hollander begint het weekend van het Soudal Open op de 21ste plaats (-4) na twee keer en 69.

Met nog vier holes te spelen in zijn tweede omgang op Rinkven stond de op hole tien gestarte Besseling zelfs virtueel in de top 5, na vijf birdies en een bogey. Twee late bogeys op hole zes en zeven wierpen hem echter flink terug.

Het veld zit overigens heel dicht bij elkaar, dus de nummer 99 van de DP World Tour kan de komende twee dagen alsnog omhoog kijken. De top 10 begint op -6 en ook de drie leiders – Schmid, Horsfield en Whitnell – zijn op -8 nog niet uit het zicht verdwenen.

Daan Huizing moet met een 53ste plaats van verder komen, maar ook de pas getrouwde Zwollenaar is met -1 nog niet buiten schootsafstand. Hij haalde de cut on the number, maar met een goede derde ronde kun je in België grote sprongen maken.

Die kans is er niet meer voor Darius van Driel (+1), Joost Luiten (+2) en Lars van Meijel (+5). Zij kunnen met de auto naar huis.

Datzelfde lot is overigens dertien van de veertien Belgen beschoren. Alleen Thomas Pieters haalde de cut en begint zijn thuistoernooi morgen op de gedeeld 29ste plaats (-3). Niet wat je wilt als je na 22 jaar weer een Open organiseert.

Tour
  • golfsupport