Vu wint Chevron Championship

Dankzij twee late birdies en een succesvolle play-off won de Amerikaanse voor de tweede keer dit seizoen en haar eerst Major.

vu

Nog maar een paar jaar geleden overwoog Vu serieus om te stoppen met golf, gaf ze na afloop van haar overwinning toe. Nu was ze vooral blij dat ze dat niet had gedaan. Nadat ze eerder dit jaar in Thailand al de beste was, was ze dat nu ook op eigen bodem.

Met nog een paar holes te spelen leek een topnotering het hoogst haalbare voor de als nummer 11 aan de slotdag begonnen Amerikaanse, maar na birdies op zeventien en achttien stond er opeens -10 achter haar naam, dezelfde score als Angel Yin waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Die verlenging duurde maar kort. Yin sloeg haar approach in het water waardoor Vu wist dat ze vooral geen domme dingen moest doen om de zege veilig te stellen. Ze speelde een conservatieve slag naar binnen en maakte van ruim drie meter de putt voor birdie en de overwinning en een duik in de vijver.

Op het moment dat de 25-jarige Vu de vijver naast de achttiende indook, zat het toernooi er voor Dewi Weber al lang op. Nadat de Groningse zich met goed spel wist te kwalificeren voor het weekend, raakte ze in dat weekend steeds verder achterop. Eerst door op zaterdag - en vooral door een slechte back-nine - flink in te leveren, daarna door op zondag de gedeeld slechtste score van de dag binnen te brengen.

Vanaf het moment dat Weber de baan in ging liep het niet bij de 26-jarige. Haar +1 na 54 holes verdween snel uit zicht na een dubbel bogey op hole 1 en een bogey op hole 2, en daarmee was de toon voor de dag gezet. Ze maakte weliswaar ook drie birdies voor het keerpunt (op vier, zes en acht), dankzij bogeys op vijf en negen bereikte ze de turn in +2 voor de dag en +3 voor het toernooi.

Na de turn ging het echter hard. Ze maakte geen enkele birdie meer, maar liever wel maar liefst zes slagen in, al verdeelde ze die schade over slechts drie holes. Op de par-4 elfde maakte ze een 7 en op de par-4 vijftiende een 6. Het deed haar scorekaart geen goed: na een slotronde in tachtig slagen eindigde ze op de gedeeld 61ste plaats.

PGA Tour

Er zijn spelers en fans die vinden dat teamwedstrijden als de Zurich Classic niet op de kalender thuishoren, maar onder die categorie zullen Nick Hardy en Davis Riley zeker niet vallen. De twee goede vrienden legden met een recordscore van dertig onder par beslag op hun eerste overwinning.

LIV Golf

Bij het eerste bezoek van het circuit aan Australie bleek het circuit zeker down-under op veel fans te kunnen rekenen. In het thuisland van Greg Norman en Cam Smith stond het publiek rijendik langs de fairways en was het eindelijk het gekkenhuis dat het circuit voor ogen heeft. Er was constant harde muziek, er hing een festivalsfeer en toen Chase Koepka op de stadionhole een hole in one sloeg ging het dak er af. De zege in Adelaide ging naar Talor Gooch die van start tot finish aan kop ging.

Tour
  • ProShots