Cabrera hoopt op come-back

Ook dit jaar moet oud-winnaar Angél Cabrera verstek laten gaan bij het Champions Dinner. De Argentijn, die nog altijd een gevangenisstraf uitzit, hoopt in de nabije toekomst echter weer aan te kunnen schuiven.

cabrera

Het is alweer even geleden dat de rechter de grote Argentijn schuldig bevond aan het mishandelen van zijn ex-vriendin en hem veroordeelde tot ruim twee jaar celstraf. Hoewel de tweevoudig Majorwinnaar (2007 U.S. Open en 2009 The Masters) de beschuldigingen ontkende vond hij bij de rechter geen genade.

Vanzelfsprekend komt er weinig nieuws over 'El Pato' naar buiten vanuit de Argentijnse gevangenis, maar nog niet zo lang geleden kwam naar buiten dat Cabrera meende dat de tijd in de gevangenis hem goed had gedaan. Een goede vriend verklaarde dat de 53-jarige drievoudig winnaar op de PGA Tour zich eerst schaamde voor zijn veroordeling, maar dat hij inmiddels vrede had met de opgelegde straf en er lering uit had getrokken.

Diezelfde vriend liet weten dat Cabrera, als hij vrijkomt, graag zijn golfloopbaan zou hervatten. Dat gaat echter nog wel even op zich laten wachten nadat opnieuw een aanklacht van een ex-vriendin door de rechter als strafbaar en bewezen werd gezien waardoor zijn celstraf met nog een ruim twee jaar werd verlengd. De kans dat Cabrera op korte termijn weer aan kan schuiven bij het Champions Dinner is daarmee een stuk kleiner geworden.

World
  • Golfsupport