The Masters op laatste plaats

Gaat het hek aan Magnolia Lane volgende week wel open voor Gary Player nu hij het eerste Major van het jaar als laagste van de vier Majors inschaalt?

player

Alsof er al niet genoeg spanning rond het Champions Dinner hing met alle perikelen rond spelers van LIV gooide de Zuid-Afrikaanse honorary starter nog een blokje hout op het haardvuur. De meervoudig winnaar van het groene jasje is een graag geziene gast op Augusta National maar of dat nog zo is nadat hij onlangs zijn favoriete major benoemde kan je je afvragen.

'Het zijn vier geweldige toernooien, maar als ik een keuze moet maken dan zet ik The Open op een, het U.S. Open op twee, het PGA Championship op drie en Augusta op vier. The Open is echt met afstand het beste toernooi van de wereld', aldus de nog altijd akelige fitte tachtiger.

Hoewel de woorden van de drievoudig winnaar van het groene jasje opvallend zijn, zijn ze niet uniek. Sterker, ook niemand minder dan Jack Nicklaus zette het toernooi enkele jaren geleden op de vierde plaats.

'The Masters komt op de vierde plaats omdat het eenvoudigweg niet voor die andere drie kan staan. Het is een mooi toernooi maar geen kampioenschap zoals de anderen. Voor mij is het het U.S. Open op een, gevolgd door The Open en dan het PGA als nummer 3. Al begrijp ik heel goed dat veel mensen The Masters op 1 zetten, het is tenslotte ook het eerste Major dat je elk jaar wilde winnen.'

World
  • Golfsupport