Holmey laat zich zien

In pas haar tweede wedstrijd op de Ladies European Tour gaf Lauren Holmey een fraai visitekaartje af.

Holmey laat zich zien

De 20-jarige Nederlandse begon haar eerste ronde van het Joburg Ladies Open op woensdag met een bogey, en moest daarna nog twee keer een slag inleveren, maar daar stonden maar liefst negen birdies tegenover. Daarmee nam ze met een 67 (-6) brutaal de leiding in de co-sanctioned wedstrijd van de LET en Sunshine Ladies Tour.

'Ik had een geweldige dag op de greens', aldus Holmey, die vanaf hole vijftien vijf birdies op rij maakte. 'Ik sloeg mijn approaches op de juiste plekken, zodat ik redelijk eenvoudige uphill putts met weinig break overhield. Het is voor het eerst dat ik zoveel birdies achter elkaar wist te maken. Ik geniet.'

Gisteren en vandaag had de rookie het een stuk moeilijker. Met een 79 en een 75 zakte ze weg naar de 43ste plaats op het leaderboard (+2). Ook Romy Meekers haalde het weekend is na ronden in 78, 70 en 76 slagen terug te vinden op de gedeeld 55ste plaats (+5).

Pasqualle Coffa had met 149 slagen (+3) één slag te veel nodig om de cut te halen, terwijl Nikki Hofstede niet verder kwam dan een totaal van 153 (+7).

Morgen is de slotdag van het Joburg Ladies Open. De Zweedse Moa Folke verdedigt op -12 een voorspong van twee slagen op de Deense Nicole Broch Estrup.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport