Hovland op koers voor titelprolongatie

Halverwege de Hero World Challenge heeft Viktor Hovland een slag voorsprong op een grote groep achtervolgers.

Hovland op koers voor titelprolongatie

Voor de tweede dag op rij wist de Noor een eagle te maken. In de eerste ronde sloeg hij zijn drive op een korte par-4 op een meter van de hole, en bij de tweede, zeer winderige omgang op de Albany Golfclub op de Bahama's holede hij een wedge uit.

Het leverde hem een 69 en een 70 voor een totaal van -5 op, waarmee hij Xander Schauffele, Scottie Scheffler, Cameron Young en Collin Morikawa halverwege de wedstrijd een slag achter zich houdt.

Toch is Hovland niet tevreden: 'Het is raar, ik weet niet hoe ik het voor elkaar weet te krijgen. Het waait hard, ik mis veel putts en raak de bal niet lekker. Ik sta gewoon niet comfortabel boven de bal. Maar hij vliegt wel recht en ik geef mezelf in ieder geval kansen.'

Die zal hij ook de komende twee ronden moeten blijven verzilveren als hij zijn titel wil verdedigen. Het veld telt weliswaar slechts twintig spelers, maar vijftien daarvan staan in de top twintig van de wereld.

En Scotty Scheffler – die in Texas heeft geleerd om met wind te spelen – is vast van plan om met een overwinning de eerste plek op de wereldranglijst weer te heroveren. 'Ik hou er niet van om nummer 2 te zijn, om als tweede te eindigen.'

Viktor en Rory zijn gewaarschuwd.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport