Scheffler wint bij rentree Woods

Dat 's werelds nummer 1 er met de hoofdprijs van de Hero World Challenge vandoor ging werd bijna voor kennisgeving aangenomen. Vier dagen lang ging vrijwel alle aandacht uit naar de meespelende gastheer.

tiger woods

Nadat Scheffler zowel in 2022 als in 2021 genoegen moest nemen met de tweede plaats was het dit keer wel raak in de Hero World Challenge, de wedstrijd van Tiger Woods waar slechts twintig man aan de start verschijnen.

Scheffler ging als koploper naar de slotdag en zag zijn voorsprong geen moment meer in gevaar komen. Sepp Straka deed met een ronde in acht onder par nog wel een poging, maar ook de Oostenrijker kon de Amerikaan niet meer achterhalen. Met een slotronde in 68 slagen eindigde The Scheff op -20, drie slagen voor op Straka en vier op Justin Thomas.

De voorsprong op de man waar iedereen deze week vooral naar keek was met twintig slagen nog veel groter, maar ondanks de twee na laatste plaats voor Tiger Woods, was hij tevreden over zijn rentree.

Woods kwam niet een keer onder de zeventig en eindigde het toernooi op level par en hoewel er duidelijk nog veel werk aan de winkel is, liet hij ook regelmatig zien dat hij niet voor niets nog ambities heeft. Vanaf de tee kon hij met de langsten mee, zijn putter was wisselvallig maar het waren vooral zijn ijzers naar de green die nog niet scherp genoeg waren. Het goede nieuws was echter vooral dat Woods vier dagen speelde en, hoewel soms wat stram en hevig zwetend, niet op het tandvlees de finish haalde.

'Ik moet nog beter in vorm raken maar mijn vorm is niet heel ver weg' was hij optimistisch. 'Ik heb wel wat pijn nu, maar mijn hoop om eens per maand te kunnen starten lijkt me nog steeds haalbaar. Een week voorbereiding, spelen, en dan een paar weken om te herstellen. Dat is en blijft het plan voor 2024', aldus Woods die ondanks de achttiende plaats in het kleine veld meer dan vierhonderd plaatsen steeg op de wereldranglijst en daarmee weer terug is in de top-1000 van de OWGR.

Tour
  • Pro Shots