Twee landgenoten naar Final Stage

Van de negen Nederlanders die op vier locaties in Spanje in de Second Stage van de Qualifying School in actie kwamen, plaatsten zich er twee voor de Final Stage.

Twee landgenoten naar Final Stage

Op elk van de vier banen was een 22ste of 23ste plaats noodzakelijk om door te gaan, en uiteindelijk voldeden alleen Dario Antonisse (foto) en Lars van Meijel aan die eis. Beiden kwamen in actie op de Desert Springs Golf Club en plaatsten zich met respectievelijk een 4de en 6de plaats overtuigend voor de finale van Q-School. Zij zijn dus nog in de race voor een plekje op het hoogste niveau.

Op dezelfde baan kwamen Philip Bootsma (49ste) en Vince van Veen (66ste) niet in de buurt van de vereiste 23ste plek.

Lars Keunen knokte op Las Colinas voor wat hij waard was, maar de 69-66 van het weekend was net te weinig op de opgelopen schade van de eerste twee dagen (73-75) goed te maken. Hij strandde op een 28ste plaats.

Op Emporda Golf waagden Davey Porsius en Kiet van de Weele een poging, maar ook zij werden met een 48ste en 56st plaats te licht bevonden om de 108 holes durende 'finalemarathon' te spelen.

Hetzelfde lot was Rob Geurst (45ste) en Floris de Haas (62ste) beschoren op Isla Canela Links.

Op de Challenge Tour werd deze week de slotwedstrijd gespeeld: de Rolex Challenge Tour Grand Final supported by The R&A om precies te zijn. Er wisten zich geen landgenoten voor de seizoensfinale te plaatsen.

De winst ging naar de Engelsman Nathan Kimsey, die hiermee ook de eerste plaats in de Road To Mallorca lijkt over te nemen. De beste twintig spelers van het satellietcircuit plaatsen zich voor de DP World Tour.

De Amerikaanse circuits van de PGA Tour en de LPGA Tour weken deze week allebei uit naar een locatie buiten de landsgrenzen. In Japan was de Schotse Gemma Dryburgh met -20 ruim beter dan de rest va het veld in het Toto Japan Classic, terwijl het World Wide Technology Championship at Mayakoba eveneens met een ruime marge gewonnen werd door Russell Henley. Zowel de Amerikaan als de Schotse hadden vier slagen minder nodig dan alle andere deelnemers.

Tour
  • Golfsupport