Van Meijel en Van Dam naar weekend

Zowel op de Challenge Tour als op de Ladies European Tour is in het weekend een Nederlander actief. Om voor Nederlands succes te zorgen moet op beide circuits wel flink wat werk verzet worden in het restant van het toernooi.

lars van meijel

Er zit veel geld in de pot bij de eerste wedstrijd van Anne van Dam voor het seizoen 2024. Het Aramco Saudi Ladies International is rijk gedoteerd en dus loont het om direct goed mee te doen.

Na 36 holes is de eerste conclusie voor de enige Nederlandse in het veld dat ze voldoende roestvrij was om door te mogen naar de tweede helft van het toernooi, maar dat er nog wel wat moet gebeuren wil dat ook gepaard gaan met een flinke cheque.

Na een 73 in de eerste ronde deed de Arnhemse het op de tweede dag precies één slagje beter, al leek het zich aanvankelijk aanzien dat ze het véél beter ging doen dan in de openingsronde. Van Dam, gestart op hole 10, bereikte de turn in vier onder par, maar leverde alle gewonnen slagen op weg terug naar het clubhuis ook weer in door nog maar één birdie te maken tegenover drie bogeys en zelfs een dubbele bogey op de par-4 derde.

Met een totaal van +1 kwam de cut niet in gevaar - die viel op +3 - maar de kop van het veld (Patty Tavatanakit, -8) of zelfs de top-10 (-3) is, met nog twee rondes te spelen, behoorlijk ver weg. Voor zuiderbuur Manon de Roey, vorige week gedeeld derde, lonkt opnieuw een topnotering. Met -6 deelt de Belgische de tweede plaats.

De derde ronde is van 11.00 tot 15.00 live te zien op Ziggo Sport.

Challenge Tour

In het Dimension Data Pro-Am op Fancourt Golf Estate deed eveneens maar één landgenoot mee. In het door de Fransman David Ravetto met -10 aangevoerde veld neemt Lars van Meijel vooralsnog de gedeeld 21ste plaats in. Dat zal waarschijnlijk genoeg zijn om de cut te halen, maar die valt in Zuid-Afrika niet na twee maar pas na drie dagen en dus is het nog even afwachten of de plaats in het weekend ook echt voor twee dagen en niet slechts voor één ronde.

Tour
  • Golffile