Oranje kleurloos in weekend

Er werd geld verdiend en er werden punten gepakt, maar veel meer viel er ook niet te melden over het weekend van Anne van Dam en Lars van Meijel. Beiden eindigden in de middenmoot na een weekend zonder uitschieters.

lars van meijel

72/72 en 73/72 waren de scores van Anne van Dam in Saudi-Arabie en Lars van Meijel in Zuid-Afrika. Niet slecht, maar ook zeker niet goed en dus vonden de enige twee landgenoten die dit weekend in actie kwamen zich terug op gepaste afstand van een topnotering en al helemaal van de winnaars.

In het rijk gedoteerde Aramco Saudi Ladies International luisterde de winnaar naar de naam Patty Tavatanakit. De Thaise ging als koploper naar de laatste dag en maakte direct duidelijk dat ze haar zinnen had gezet op de cheque van bijna zevenhonderdduizend euro. Pas toen ze zeven onder par was voor de dag (vijf birdies en een eagle) en met de haven in zicht leverde ze op hole 17 haar eerste slag in, om die een hole later direct alweer terug te pakken waardoor ze met een marge van maar liefst zeven slagen op runner-up Esther Henseleit als winnaar van de baan stapte.

Was het verschil met de nummer 2 al groot, het gat met Anne van Dam was dat helemaal. Na en derde opeenvolgende ronde in level par (72) besloot de Arnhemse het toernooi met een totaal van +1. Dat was negentien slagen meer dan de winnaar maar haar 35ste plek was altijd nog goed voor bijna 34.000 euro.

Op de Challenge Tour moest Lars van Meijel het met een vergelijkbare positie (T40) doen, maar met een cheque die maar een fractie bedroeg van die van zijn landgenote. Ook Van Meijel besloot het toernooi met een ronde in 72 slagen maar zijn gedeeld veertigste plek, in het door David Ravetto gewonnen Dimension Data Pro-Am, leverde hem nog geen € 2500 op waardoor hij op de Order of Merit een paar plaatsjes inleverde en hij nu vijftiende staat.