Mizuno JPX923-ijzers

Bij het ontwerpen van de vijf nieuwe ijzers in de JPX923-lijn heeft Mizuno heel goed gekeken naar de swings van 350.000 golfers.

Mizuno JPX923-ijzers

Het Swing DNA-systeem van Mizuno verzamelt jaarlijks veertig unieke datapunten van meer dan 175.000 swings. Deze data staan aan de basis van de JPX-ijzers.

'Recent zien we tijdens de fittingsessies bijvoorbeeld een stijgend aantal spelers met lagere swingsnelheden', aldus Bill Price, hoofd fitting bij de Japanse producent. 'Dit resulteert in een andere hoek van de shaft, en daarom hebben we bij alle modellen de bounce angle van de zool iets vergroot.'

De JPX923-lijn bestaat uit vijf ijzers die zijn gemaakt van drie verschillende soorten metaal. Samen met meer dan vijftig custom shafts betekent dit maatwerk voor elk niveau en type golfer.

JPX923 Tour

De JPX923 Tour is het meest populaire Mizuno-ijzer onder professionele golfers. De nieuwe generatie is nog steeds Grain Flow Forged (een smeedproces waarbij de vleug van het metaal dezelfde kant op wordt gedwongen voor een solide gevoel), maar er zit nu een laag koper onder de finish. Dit zorgt voor een nog beter gevoel bij impact.

JPX923 Tour

Het compacte clubhoofd heeft een smallere toplijn gekregen en een rondere achterkant van de zool (trailing edge), wat de interactie met de ondergrond moet verbeteren. Mizuno noemt dit een V-chassis.

JPX923 Forged

De JPX923 Forged is geschikt voor een brede doelgroep: van professionals tot mid-handicappers. Het ijzer heeft een gesmeed midsize clubhoofd, dat een mooie mix van balsnelheid, stabiliteit en gevoel biedt.

Dit is de derde generatie waarbij chromoly wordt gebruikt, een element om het staal sterker te maken. Hierdoor kan de gefreesde sleuf achter het clubblad groter worden gemaakt, wat samen met het dunnere clubblad zorgt voor meer balsnelheid over een groter oppervlak.

De hele set heeft een dunnere toplijn dan zijn voorganger, terwijl de scorende ijzers (8-GW) compacter zijn gemaakt en een rondere zool hebben gekregen voor extra speelbaarheid.

JPX923 Hot Metal

In de JPX923 Hot Metal is voor het eerst nikkel chomoly gebruikt, wat het staal 35 procent sterker maakt. Het clubblad is 8 procent dunner geworden, resulterend in extra balsnelheid. En deze flexibiliteit krijg je ook nog over een groter deel van het clubblad, wat zorgt voor meer consistentie in je afstanden.

Een laag zwaartepunt maakt de ijzers naast lang ook vergevingsgezind en zorgt voor een hoge balvlucht, zodat je de bal probleemloos op de green kunt laten stoppen.

Dit ijzer heeft drie fittingopties: de Hot Metal Pro, Hot Metal en Hot Metal HL (High Launch). 'Er zijn zo veel verschillende spelers op zoek naar extra lengte met hun ijzers dat we meer mogelijkheden tot maatwerk wilden', aldus Chris Voshall, directeur product bij Mizuno. 'De talloze shafts helpen met de vertrekhoek of langzame swingsnelheden, maar de Hot Metal HL is een prachtig nieuw hulpmiddel.'

De JPX923 Hot Metal Pro is een compacte speed cavity met minimale offset. Hij richt zich op betere golfers (mid- tot lage handicappers) die meer balsnelheid wensen.

De standaard JPX923 Hot Metal is een vergevingsgezinde speed cavity voor mid tot hoge handicappers. Dit ijzer biedt balsnelheid en stabiliteit voor een rechte, verre balvlucht.

De JPX923 Hot Metal HL is speed cavity met een hoge balvlucht, voor mid tot hoge handicappers met een bescheiden swingsnelheid, of een swing waarbij de shaft ver naar voren leunt en je het clubblad de-loft.

Prijs: € 195 (Tour, Forged, Hot Metal Pro), € 175 (Hot Metal HL)