MacIntyre solliciteert bij Donald

In een play-off gaf Robert MacIntyre in het Italiaans U.S. Open-kampioen Matt Fitzpatrick het nakijken, waarmee de jonge Schot direct zijn visitekaartje af gaf voor de Ryder Cup, die over een jaar op deze baan gespeeld wordt. Joost Luiten zakte in het weekend ver weg.

Nummer twee voor MacIntyre

Robert MacIntyre maakte op de slotdag van het Italiaans Open tien birdies en vier bogeys voor een spectaculaire 64 (-7), waarmee hij drie slagen goedmaakte op overnight leader Matt Fitzpatrick (67). De 26-jarige Schot en de twee jaar oudere Engelsman eindigden op -14, waarmee ze Victor Perez (-13 na een 66) en Rory McIlroy (-12 na een 68) op afstand wisten te houden.

Op de eerste play-off hole schudde MacInryre met een birdie ook de U.S. Open-kampioen van zich, en tekende hij voor zijn tweede overwinning op de DP World Tour. Extra bonus was dat over twaalf maanden op de Marco Simone Golf & Country Club de Ryder Cup wordt gespeeld en dat hij aan de eveneens aanwezige captain Luke Donald (34ste op -1) liet zien dat hij goed op deze baan uit de voeten kan.

'Het team halen is mijn enige doel voor volgend jaar', aldus McIntyre.

Joost Luiten speelde op zaterdag zelfs met Donald, maar de Nederlander is op dit moment vooral bezig met het hervinden van zijn vorm en het plezier in golf. Het spelen van de Ryder Cup zal niet bij hem zijn opkomen en helaas gaven zijn prestaties in het weekend ook geen aanleiding om te dromen.

Luiten begon het weekend in de top tien, maar zakte met een 77 en een 74 weg naar de 67ste plaats (+4). Johannes Veerman (+3) miste de cut.

Op de Challenge Tour tekende Lars van Meijel voor een 22ste plaats (-8) in het Portugees Open, maar op de jaarranking leverde hij een aantal plaatsen in en staat hij nu 57ste. Robbie van West mistte met twee keer een 76 ruim de cut. De winst in Portugal ging in een play-off met drie Fransen naar Pierre Pineau.

Tour
  • Golfsupport