Scheepsrecht voor Finau?

Finau is na twee overwinningen in de afgelopen maand de grote favoriet in de eerste FedEx Cup Playoff • Van Dam en Veerman in actie in Noord-Ierland • Challenge Tour naar Denemarken

Scheepsrecht voor Finau?

Playoffs FedEx Cup
Kampioenschap:
FedEx St. Jude Championship
Data: 11 – 14 augustus 2022
Baan: TPC Southwind, Memphis, Tennessee
Par: 70
Prijzengeld: $ 15.000.000
Live Scoring: Vanaf donderdag via de site van de PGA Tour
Televisie: Live op Ziggo Sport
Nederlanders: Geen
Mooie namen: De top 125 van de FedEx Cup-rankings is van de partij.
Winnaar in 2021: Tony Finau (VS)
Laatste winnaars: 2021 – Tony Finau (VS), 2020 – Dustin Johnson (VS), 2019 – Patrick Reed (VS), 2018 – Bryson DeChambeau (VS), 2017 – Dustin Johnson (VS)
Bijzonderheden: Er zijn in de eerste van de drie Playoff-wedstrijden 2000 punten te verdienen (normaal zijn dat er 500-600), dus een goede start doet wonderen. En in de prijzenpot zit maar liefst 15 miljoen dollar – dat was een fortuin voordat de LIV Tour de golfwereld volledig op zijn kop zette. Over LIV gesproken: van de winnaars van de afgelopen vijf jaar zijn er drie overgestapt en is alleen Tony Finau van de partij... hoe je het ook wendt of keert: het blijft een aderlating. Er staat overigens wel een uitroepteken bij de titelverdediger: hij won de afgelopen maand al twee keer en zal er deze week graag 'drie keer is scheepsrecht' van maken.

DP World Tour/LET/LGPA
Kampioenschap:
ISPS Handa World Invitational
Data: 11 – 14 augustus 2022
Baan: Galgorm Castle GC, Co Antrim, Noord-Ierland
Par: 70
Prijzengeld: € 1.500.000
Live Scoring: Vanaf donderdag via de sites van de DP World Tour en de LET.
Televisie: Live op Ziggo Sport.
Nederlanders: Johannes Veerman, Anne van Dam,
Mooie namen: Richard Bland, Wilco Nienaber, Ewen Ferguson, John Catlin, Robert Dinwiddie, Daniel Gavins, David Horsey, Anne van Dam, Leona Maguire, Georgia Hall, Lee-Anne Pace, Emily Kristine Pedersen, Laura Davies
Winnaar in 2021: Daniel Gavins (Eng)
Laatste winnaars: 2021 – Daniel Gavins (Eng)/Pajaree Anannarukam (Tha), 2020 – Tyler Koivisto (VS), 2019 – Jack Senior (Eng)/Stephanie Meadow (Eng), 2018 – Calum Hill (Sco), 2017– Robin Sciot Siegrist (Fra)
Bijzonderheden: In dit dubbeltoernooi komen zowel de mannen van de DP World Tour als de vrouwen van de LET en de LGPA Tour in actie, al strijden ze niet direct tegen elkaar. Er is net als vorig jaar ook nog een toernooi voor golfers met een 'disability'. In de laatste stop van de 'UK Swing' kunnen we juichen voor Anne van Dam – zesvoudig winnaar op de LET – terwijl Johannes Veerman bij de mannen voor een oranjetintje verzorgt.

Challenge Tour
Kampioenschap:
Frederikshavn Challenge
Data: 11 – 14 augustus 2022
Baan: Frederikshavn CG, Frederikshavn, Denemarken
Par: 72
Prijzengeld: € 250.000
Live Scoring: Vanaf donderdag via de site van Challenge Tour.
Nederlanders: Vince van Veen, Lars van Meijel, Robbie van West

Tour
  • Golfsupport