Eerste overwinning Zalatoris is een grote

Zalatoris wint St. Jude Championship en gaat naar koppositie FedEx Cup • Tweede cut teveel voor Weber, Van Dam en Veerman • Slechte slotdag Nederlanders op de Challenge Tour

Eerste overwinning Zalatoris is meteen een grote

FedEx Cup Playoffs
Will Zalatoris was afgelopen seizoen regelmatig hoog op het leaderboard te vinden, maar een overwinning was hem nog niet gegund. De 25-jarige Amerikaan is een briljante ball striker, maar met de putter in de hand heeft hij beduidend minder zelfvertrouwen. En laat die putter hem in het St. Jude Championship nou net over de streep strekken...

'Het is lastig om “het werd tijd” te zeggen, als het pas je tweede jaar op de PGA Tour, maar zo voelt het wel', aldus Zalatoris, die dit seizoen play-offs verloor in het Farmers Insurance Open het het PGA Championship.

In de eerste FedEx Cup Playoff was het wel raak – dankzij de putter. Op de 72ste hole maakte Zalatoris een putt van drie meter om zijn par te redden en zich met een 66 naast Sepp Straka (67) op -15 te voegen. En op de tweede playoff hole hield zijn putter hem vanaf vier meter in leven.

Maar het grote spektakel bewaarde hij voor het laatst. Op de par-3 elfde moest hij zijn bal onspeelbaar verklaren omdat deze op een stenen muurtje tot stilstand kwam. Vanuit de dropping zone sloeg hij zijn bal op 2,5 meter en maakte hij – wederom – de putt. Ditmaal voor de overwinning en zijn eerste titel.

Leaderboard

DP World Tour/LET/LPGA
Om de ISPS Handa World Invitational op het Noord-Ierse Galgorm Castle bleek je deze week een baanrecord nodig te hebben om te winnen.

Bij de mannen nam de Schot Ewen Ferguson donderdag met een 61 de leiding en die stond hij niet meer af. Na 72 holes had hij op -12 drie slagen voorsprong op zijn naaste concurrent.

Bij de dames ging de Zweedse Maja Stark er met de titel vandoor na een briljante slotronde in 63 slagen en en totaal van -20. Ze zette de rest van het veld daarmee op minimaal vijf slagen.

Johannes Veerman, Anne van Dam en Dewi Weber misten allemaal de tweede cut na 54 holes.

Leaderboard heren
Leaderboard dames

Challenge Tour
In de Frederikshavn Challenge verspeelde Lars van Meijel in de slotronde een topnotering met een 75 (drie bogeys en een double bogey), die hem terugwierp naar de 24ste plaats (-5).

Ook Robbie van West wist op de laatste dag niet onder par te duiken (73) en leverde in (T49 op -1), terwijl Vince van Veen zaterdag zijn kans op een grote cheque al in duigen zag vallen na een 76. Hij werd uiteindelijk gedeeld 56ste (par).

De winst in Denemarken ging naar de Duitser Freddy Schott, die de eerste drie ronden voldoende voorsprong had opgebouwd om zich een 73 (+1) te veroorloven.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport