Zonnige slotdag aanstaande zonder Nederlandse kanshebbers

De kans dat Christel Boeljon een opvolger krijgt zijn na moving day verkeken maar de kansen van favoriet Nordqvist zijn juist enorm gegroeid.

coffa

Na de eerste en na de tweede ronde deed een Nederlandse goed mee op het leaderboard dus natuurlijk voedde dat de hoop dat een van de vier Nederlandse vrouwen zich zondag bij de titelpretendenten zou kunnen voegen. De eerste twee dagen was dat immers gelukt, waarom niet ook na drie dagen..?

Na de eerste ronde was het Pasqualle Coffa die de hoop op Nederlands succes voedde. De speelster van de Ladies European Tour opende in de showflight met een fraaie 69 en nestelde zich daarmee hoog op het leaderboard en op dag 2 leverde ze met een 75 flink in, maar bleef ze redelijk hoog op het leaderboard.

Op de derde dag was al snel duidelijk dat daar geen sprake van zou zijn. De door de warmte harde baan, waarop ook nog eens een gemeen briesje stond, beet flink van zich af, en Coffa ondervond daar de eerste holes nadrukkelijk de gevolgen van met maar liefst vier bogeys op de eerste vijf holes. Het tekende echter haar karakter dat ze daarna nergens nog een slag inleverde. En omdat ze er op de back-nine nog wel drie won, wist ze zich ondanks de slechte start te handhaven in de subtop van het klassement.

Na de tweede ronde was de Nederlandse hoop gevestigd op Mayka Hoogenboom. De in Amerika studerende amateur maakte indruk door, na een 72 en een 68, als gedeeld vijfde naar het weekend te gaan, maar ook zij slaagde er niet in die positie vast te houden. Gevolgd door een aanzienlijke groep fans begon ze met een prima par, maar liet dat volgen met twee bogeys, onder meer door een korte gemiste putt op hole 2.

Het bleek de opmaat voor een ronde met meer blauw dan rood op de kaart en een flinke stap terug op het leaderboard waar ze zichzelf na afloop van de ronde terugvond op plaats 17, nog voor Zhen Bontan die al vroeg de baan in ging maar dankzij drie late birdies klom naar de 26ste plaats, maar wel voor Romy Meekers die na 54 holes net buiten de top-40 staat.

De kans dat het Big Green Egg Open ondanks het wegvallen van de Nederlandse vrouwen een gedroomde winnaar krijgt, blijft echter levensgroot aanwezig. Anna Nordqvist, de absolute ster van het toernooi, speelde zich in stilte naar de bovenste regionen van het leaderboard en met een totaal van -7 kijkt niemand er raar van op als er zondagmiddag een Majorwinnaar met de beker staat.

'Ik ga morgen mijn best doen, want winnen wil ik altijd. Maar er zijn veel factoren om rekening mee te houden, dus het is zeker geen uitgemaakte zaak', wilde Nordqvist de vlag nog niet in de top hijsen. 'Vandaag sloeg ik de bal goed en creëerde ik veel kansen, terwijl het op de baan met de wind niet heel makkelijk was. Ik hoop dat het morgen weer zo’n dag wordt en dan zien we aan het einde wel wat het resultaat is.'

Tour
  • Approachthegreen