Van Dam knokt zich naar het weekend

De ambassadeur van het Big Green Egg Open deed in de tweede ronde wat ze moest doen: flink onder par duiken en zich plaatsen voor de laatste ronde. Ze was de enige landgenoot die dat voor elkaar kreeg.

Van Dam knokt zich naar het weekend

Na een openingsronde in 74 slagen (+2) moest van Dam op de Hilversumsche Golfclub in de achtervolging. Dat deed ze overtuigend door te beginnen met een birdie op zowel de openingshole als hole zeven, maar omdat ze die slagen voor de turn ook weer inleverde, bleef ze op het randje van de cutlijn hangen.

Na de turn liet ze zien waarom ze de beste golfster van ons land is en al vijf keer op het hoogste niveau wist te winnen. Met birdies op tien, elf en dertien speelde ze zich ook zonder haar beste spel uit de gevarenzone – zeker omdat ze op weg naar het clubhuis geen fouten meer maakte.

Door een mistige start van de dag kon de tweede ronde niet worden voltooid, maar Van Dam steeg met haar 69 (-3) ruim twintig plaatsen op het leaderboard en begint de slotdag van het Big Green Egg Open morgen net buiten de top dertig (-1)

Ik was vaker in positie en ik speelde geduldiger dan gisteren. Ik ben blij dat ik mij herpakt. Ik wil niets liever dan zondag hier spelen. Het geeft vertrouwen en ik heb zin in morgen.'

Van Dam is de enige Nederlandse in de slotronde. Vooral voor Romy Meekers was de teleurstelling groot. Na een prima opening in 72 slagen had ze er vandaag 76 nodig, waarmee zo op +4 kwam – een of twee slagen teveel is om haar verblijf in Hilversum te verlengen. Na de gemiste cut deed ze geen moeite haar emoties te verbergen: 'Ik had er zó graag bijgeweest morgen', zei ze vechtend tegen de tranen kort nadat ze haar scorekaart had ingeleverd. 'Het gaat het hele seizoen al moeilijk. Het is keihard maar het is het leven waar ik voor gekozen heb en ik geef niet op. Ik zie nog steeds progressie, het lukt me alleen niet om dat ook om te zetten in scores'.

Ook Lauren Holmey (+7), Pasqualle Coffa (+11) en de amateurs Lynn van der Sluijs (+10) en Rosanne Boere (+12) misten de cut.

Voor vijf van de zes Nederlandse speelsters zat het toerooi er na twee dagen op. (Foto: Edwin Vermaas)

De derde en laatste ronde start waarschijnlijk tussen 09.30 en 10.00, na dat de tweede ronde is voltooid. Starttijden worden zo snel mogelijk na afloop van het restant van die omloop samengesteld en gedeeld.

Kaarten zijn nog volop te koop. Geen gelegenheid om naar Hilversum te komen? Zet dan Big Green Egg Open Radio aan om de verrichtingen van de speelsters slag voor slag te volgen.

Big Green Egg Open Radio is live te volgen over de hele wereld en natuurlijk ook op de baan.
Tour
  • Golfsupport